FINALE ZA DVA DANA

Održano je prednatjecanje za Miss Universe: Pogledajte kako se snašla naša predstavnica Arijana

Naša je predstavnica Arijana nastupila u rozoj elegantnoj haljini Sherri Hill haljini i nakitu draguljarnice Dodić

Arijana Podgajski

 Press

Održano je prednatjecanje za Miss Universe i national costume show, a za dva dana slijedi veliko finale. Čak 84 djevojke iz svih krajeva svijeta u New Orleansu pokušale su izboriti svoje mjesto u Top 15, a naša je predstavnica Arijana Podgajski nastupila u rozoj elegantnoj haljini Sherri Hill haljini i nakitu draguljarnice Dodić.

image

Natjecateljice za izbor Miss Universe 2023.

Preliminarno natjecanje je ujedno i najvažniji dio izbora za Miss Universe jer je to ulaznica za polufinale odnosno najboljih 15. Ove godine se prema novom formatu natjecanja bira top 16 jer će jedna od zemalja ući putem internet glasovanja, Miss fotogeničnosti, Miss kolegijalnosti, a dodijelit će se i nagrade za najbolju kandidatkinju u kupaćem kostimu i večernjoj haljini.

- Prednatjecanje uključuje desetominutni razgovor sa članovima žirija na kojem se se sa svakom od djevojaka razgovara o brojnim, aktualnim svjetskim temama i tijekom kojeg se vidi koliko su ove lijepe i pametne žene upućene u svjetsku problematiku.Tu nije zanemariva činjenica utjecaja pojedinih kandidatkinja na probleme kojima su okupirane u zemljama iz kojih dolaze te koliko zapravo imaju utjecaja na promjene u društvu koristeći svoje društvene mreže kao platforme i radeći s raznim organizacijama. Ove inteligentne mlade žene uzor su mladima po mnogočemu, a u svojim zemljama su i glasnogovornice društveno-korisnih projekata. Osim samog intervjua, preliminarno natjecanje podrazumijeva i predstavljanje u kupaćim kostimima kako bi se stavio naglasak na zdravlje tijela te ocjenjivanje u večernjim haljinama radi elegancije, profinjenosti i samopouzdanja - pojašnjava Ivana Delač, direktorica odnosa s javnošću direkcije Miss Universe Hrvatske.

Tko će postati nova Miss Universe?

- Ako to pitate predsjednicu Miss Universe Organisation gospođu Paulu Shugart, odgovorit će vam da će to biti žena čiji se glas za ono što se zalaže, daleko čuje - kaže Ivana.

Žiri koji će izabrati novu Miss Universe kroz preliminarno natjecanje i finale čine uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella. Još su samo dva dana preostala do trenutka kada ćemo znati tko je nova Miss Universe, a do tada će se svaka od finalistica pokušati maksimalno koncentrirati na ono što ih očekuje u finalu.

image

Arijana Podgajski

U Arijaninom ormaru izabrane su Bariba haljine koje su joj dio svakodnevnog večernjeg i dnevnog stylinga, ali i nacionalna haljina kojom je predstavljala ljepote Zagorja i "Bajku na dlanu". Upravo je s nacionalnim kostimom dizajniranom od strane Mine Petre, koji je ručno oslikala Antonia Maričević, sudjelovala na i na upravo održanoj paradi nacionalnih kostima noseći i tradicijski nakit, zlatna licitarska srca zlatarnice Vrančić iz Zaboka.

image

Arijana Podgajski

Kroz program 71.izbora za Miss Universe više desetaka milijuna gledatelja diljem svijeta vodit će Jeannie Mai i nekadašnja Miss Universe Olivia Culpo, a iz backstagea će se javljati bivša Miss Universe Catriona Gray te Zuri Hall.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe košta 300 milijuna bahta (8.3 milijuna eura). dok je kruna vrijedna 5.1 milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. rujan 2023 18:39