MELODIJE JADRANA

Okupile se najveće splitske zvijezde, a razlog će vas razveseliti: Jelena Rozga privlačila pažnju u seksi izdanju

Joško Čagalj Jole, Zorica Kondža, Tonči Huljić, Jelena Rozga... sve domaće zvijezde okupile su se u Galeriji Meštrović u Splitu

Jelena Rozga i Jole

 Josko Supic/Cropix

Melodije Jadrana vraćaju se u Split. Na lokaciji Galerije Meštrović od 23. do 26. lipnja nastupaju najveće splitske zvijezde: Doris Dragović, Jelena Rozga, Petar Grašo, Zorica Kondža, Tedi Spalato, Neno Belan, Goran Karan...

image

Jelena Rozga i Jole

Josko Supic/Cropix
image

Zorica Kondža

Josko Supic/Cropix/Cropix

- Trudili smo se obuhvatiti najbolje od naše zabavne i pop glazbe. Drago mi je da su se odazvala najveća imena naše glazbene scene, ujedno svi moji kolege i prijatelji koji su podržali novi glazbeni projekt i dali nam odmah u startu dodatan vjetar u leđa. Melodije Jadrana bit će prava revija glazbe. Prvog dana manifestaciju otvara ‘Misa Mediterana‘ renomiranog skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić. Druge večeri publika će imati priliku poslušati čuveni TBF u jednom novom, akustičnom izdanju, a 25. lipnja očekuju nas novi hitovi najpoznatijih izvođača - kaže Tomislav Mrduljaš, direktor Dalmacija koncerta i Melodija Jadrana 2023.

image

Aljoša Bašić, Tonči Huljić, Tomo Mrduljaš, Neno Belan, Saša Antić, Luka Barbić

Josko Supic/Cropix

- Ideja je bila da okupimo najpopularnije izvođače koji će izvesti dvadesetak pjesama koje će obilježiti ovo ljeto. Želim istaknuti kako su se svi izvođači odmah odazvali i prihvatili poziv da njihove najnovije pjesme počnu život baš na Melodijama Jadrana - istaknuo je Neno Belan, umjetnički savjetnik Melodija Jadrana, koji je dodao kako će festivalske zvijezde nastupiti na revijalnoj večeri na kojoj se neće dodjeljivati nagrade, a u izravnom prijenosu moći će se pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji. Voditelj programa bit će Duško Ćurlić.

image

Duško Ćurlić

Josko Supic/Cropix/Cropix

Ovu manifestaciju su podržale nacionalne strukovne udruge Hrvatsko društvo skladatelja - ZAMP i Hrvatska glazbena unija. Jedan od najpoznatijih domaćih autora, Tonči Huljić istaknuo je kako je zbog prilike da svoju ‘Misu Mediteranu‘ opet izvodi u Splitu odbio neke druge ponude.

- Misa Mediterana koju sam napisao sa svojom kćeri Hanom sada ima svoj život u svijetu, jedinstvena je. Moja je velika želja bila da je promoviram u Splitu, a s obzirom da su Melodije Jadrana prava revija glazbe, odlučio sam da je to idealna prilika. Tim više što je riječ o atraktivnoj lokaciji - Galeriji Meštrović na kojoj smo ju i praizveli, a opet će pjevati i Hana - rekao je Huljić, čija će se pop misa moći poslušati 23. lipnja.

image

Jelena Rozga i Tonči Huljić

Josko Supic/Cropix
image

Jelena Rozga, Tonči Huljić

Josko Supic/Cropix/Cropix

- U Splitu smo svirali na masu mjesta, velika je stvar nastupati na takvoj jednoj lokaciji kao što je Galerija Meštrović. Pripremamo nešto novo, akustični koncert. Prearanžirali smo pjesme, malo ih okrenuli, neke imaju i skroz novu muziku. Velika je čast, ali i izazov i uzbuđenje. Veselimo se - rekao je Saša Antić iz TBF-a.

Melodije Jadrana, u čiji tim ulazi i kreativni producent Nikša Sviličić te Aljoša Bašić, izvršni direktor Dalmacija koncerta, već sad pretendiraju postati najsnažniji glazbeni događaj na početku ljeta kao uvertira vrhuncu ljetne sezone, kaže Mrduljaš. Predstavljanjem novih skladbi najpoznatijih izvođača, kao i novih glazbenih imena, Melodije Jadrana povezat će mediteranski glazbeni izričaj i nove trendove u suvremenoj glazbi te publici ponuditi pregršt novih pjesama. Perspektiva same manifestacije otvara mogućnost internacionalizacije prema zemljama koje povezuje Jadransko more, ističe Mrduljaš.

image

Giuliano, Lorena i Ivan Huljić

Josko Supic/Cropix/Cropix
image

Pero Kozomara i Jelena Rozga

Josko Supic/Cropix/Cropix
image

Joško Čagalj Jole

Josko Supic/Cropix/Cropix
image

Domenica i Lorena Bućan

Josko Supic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:52