ZLATA MÜCK SUŠEC

OMILJENA VODITELJICA VRATILA SE NA MALE EKRANE Izgleda kao da cijele dane provodi u teretani, otkriva tajnu zavidne linije: Osjećam se bolje no ikada

 
Zlata Muck Sušec
 Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon godinu dana Zlata Mück Sušec vratila se pred kamere. Nekoliko dana prije prvog rođendana svog sinčića Karla voditeljica se u HTV-ovu studiju pridružila Davoru Meštroviću i odradila emisiju “Dobro jutro, Hrvatska”, baš kao i svih prijašnjih godina. No za ovu iskusnu 35-godišnju voditeljicu (pred TV kamerama je od svoje 12.), povratak poslu nije prošao bez uzbuđenja.

Brak s novinarom

- Bez obzira na to što sam sto godina u ovom poslu, vratiti se i u radijski eter na Antenu, i na male ekrane bilo mi je malo stresno. Posebno na radiju, iako bi čovjek rekao da je tu manji pritisak jer nešto pričaš, ne vidiš se i možeš se opustiti. No kako tamo sve realiziram sama, pa i vijesti, bilo me je strah da ne stisnem nešto krivo i sve pokvarim. U ‘Dobro jutro, Hrvatska’ s Meštrom, s kojim sam i prije najviše radila, brzo sam se vratila na staro. Mislim da su zato namjerno stavili nas dvoje, a on je odmah poslije te prve komentirao - vidiš kako si nadopunjujemo rečenice, kao da nije bilo pauze - odgovara Zlata Mück Sušec.

Na Anteni sada radi vikendom od 7 do 11 sati, a prema sadašnjem rasporedu trebali bismo je gledati dva puta tjedno u jutarnjem programu HTV-a, što joj je idealno s dvoje male djece, jer pored Karla sa sportskim novinarom Sašom Sušecom ima i petogodišnjeg sina Tina. Ipak, kako je godinu dana bila izvan radnog tempa, najveći strah uoči prvog povratničkog izdanja “Dobro jutro” bio joj je da ne prespava alarm.

Zagreb, 210619.
HRT, Prisavlje bb.
Na fotografiji: Zlata Muck Susec - voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatska.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

- Karlo me je ‘počastio’ pa je tu noć mirno spavao, no ja sam se stalno budila. Da li zbog više popijene kave ili uzbuđenja, ali probudila sam se prije sata koji sam navila za 5.12. Istina, nezgodno je to vrijeme, ali zato sam već oko 11.30 doma. Kada radim na Anteni, onda mi sat zvoni u 6.11. Volim te alarme na čudna vremena - smije se voditeljica.

Ono što joj je bez sumnje jedino teško palo bio je nužan povratak u pogon šminke, frizure, garderobe, sve što se podrazumijeva kada ste ispred kamera.

Vježbe za mame

- Nisam imala puder na licu 13 mjeseci i osjećam se kao da imam neku masku, jedva čekam da je skinem. Ni u štikle ne znam kada sam zadnji put ušla, jer inače sam u tenisicama, natikačama, ali dobro, sve je to dio uloge - uzvraća dok suvremeno preskače u visokim potpeticama televizijske kabele po studiju. I dalje je poput neke vesele djevojčice koju pamtimo još iz 1995. kada je počela voditi “Mali veliki svijet”, no ovoga puta u tijelu žene i bez ikakvog pretjerivanja nikada nije izgledala bolje. Djeluje ne samo kao da nije nikada rodila, već kao da cijele dane provodi u teretani s privatnim trenerom, što je, naravno, daleko od istine.

Zagreb, 210619.
HRT, Prisavlje bb.
Na fotografiji: Zlata Muck Susec - voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatska.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
CROPIX

- Mislim da je ključ što tijelo pamti. Idem s Karlom na vježbanje za mame i bebe, no on se, naravno, igra s prijateljem, guguću, pužu, a nas dvije, odnedavno i tri, vježbamo. I puno hodam, jer kada imaš vremena i doma si, ne moraš na posao, napraviš krug oko Jaruna kao od šale. Čak sam i rolala s kolicima, što se nisam usudila s Tinom. Uglavnom, uvijek je neka aktivnost, što je normalno kada imate dvoje male djece, pa sam s Tinom igrala i nogomet, nema što ne radim. Uvijek sam doduše voljela fizičku aktivnost, a imamo i zdrave prehrambene navike, uglavnom je to mediteranska kuhinja, pa se valjda sve to odrazilo na mene. Baš sam rekla da se bolje sada osjećam nego nekada. Prvo sam do 20 i neke bila grozno mršava, a onda sam se počela debljati ne shvaćajući uopće da moram pripaziti na hranu, jer to prije nisam morala. Valjda se malo i tražiš, malo se sve to treba izbalansirati, i ti i tvoje tijelo, što sam ja uspjela sa svojih 35 - govori Mück Sušec. Sa zadovoljstvom tako priča i o svojim dečkima (stariji je trenutačno na moru povjeren baka-servisu), a mlađi s tatom, a nada se da će Saši i njoj posao dopustiti da i Karlo poput Tina “izbjegne” jaslice i krene s tri godine u vrtić.

Prava anegdota

- Zasad je takva organizacija pa se nadam da ćemo izdržati uz pomoć baka i djedova, iako nam s Tinom nisu puno trebali jer je Saša tada radio prijenose poslijepodne i navečer, ja ujutro emisije, pa smo se izmjenjivali bez problema - objašnjava Zlata, a onda je poruka na mobitelu vraća u prošlost i na početak trudnoće s Tinom, kada je 2013. pred kamerama pala u nesvijest usred emisije “Školski sat”. Ta neugodna epizoda postala je prava anegdota koja se, ne biste vjerovali, i danas ponavlja.

Zagreb, 210619.
HRT, Prisavlje bb.
Na fotografiji: Zlata Muck Susec - voditeljica emisije Dobro jutro Hrvatska.
Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
Tomislav Kristo / CROPIX

- Postala sam ‘gif’! - otkriva voditeljica dok nam pokazuje kratku internetsku” videoforu” na kojoj se njezin pad neprestance ponavlja. Ta njezina nesvjestica dospjela je i do američkih televizija, prikazali su je i u emisiji “Good Morning America”, a na svoje društvene mreže stavio ju je i reper Snoop Dogg. U iznimno kratkom roku snimka je dosegnula tri i pol milijuna pregleda na YouTubeu.

- Bez konkurencije to je najgledanije što sam ikada radila, a ljudi me i danas podsjećaju na to, pored svega što sam u karijeri odradila. Šteta samo što kod nas nije uređeno tržište pa netko drugi zarađuje na tome. Ovako, barem je to dobra fora za moje sinove, jer tko u Hrvatskoj ima ‘gif’ mamu - uz smijeh je završila Zlata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 06:47