OTKAZAN KONCERT

Organizatori: ‘Gradonačelnik Pule nazvao nas je srpskim smećem i j***o nam srpsku mater!‘

Napomenuli su i da navedeni izvođači nisu turbofolkeri već pjevači narodne glazbe

Duško Kuliš, Ana Bekuta i Dragan Kojić

 Cropix

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić zabranio je koncert Duška Kuliša, Dragana Kojića, Ane Bekute i Zorane Mićanović koji se trebao održati 25. ožujka u pulskom Domu sportova jer nije zadovoljan vrstom glazbe koja se tamo trebala svirati.

Iz tvrtke Hiljadarka, koja je organizirala sporni koncert, otkrili su kako se odvijala komunikacija s gradonačelnikom. Glas Istre navodi da su u kontakt s njim stupili nakon informacija da je zabranio koncert, prvo putem poruka.

"Komunikacija je od početka s njegove strane išla u isključivo neprijateljskom i veoma bahatom stilu. Ostali smo iznenađeni da gradonačelnik jednog velikog grada komunicira na takav način te samovoljno odlučuje o privatnim projektima, donosi ogroman gubitak, vrši diskriminaciju te se ponaša kao lokalni šerif, ističući svoje stavove da je okrenut vjeri. Međutim, kako zna cjelokupna javnost, vjera se ne iskazuje na takav način", ističu iz Hiljadarke za Glas Istre, dodavši da će svoja prava potražiti i na sudu.

Napomenuli su i da navedeni izvođači nisu turbofolkeri već pjevači narodne glazbe.

Nakon incidenta, iz tvrtke Hiljadarka dali su službenu izjavu koju prenosimo u nastavku:

"Zabavni projekt ‘Hiljadarka‘ u listopadu prošle godine potpisao je ugovor i zakupio sportsku dvoranu u Puli za koncert splitskog, hrvatskog pjevača Duška Kuliša i njegove prijatelje pod nazivom "Duško Kuliš & gosti". Napravili smo sve potrebne pripreme, platili dvoranu po ugovoru, potpisali ugovore s izvođačima, zatražili radne dozvole za goste strance i krenuli u reklamu; sve na isti način kako već godinama radimo po cijeloj Hrvatskoj.

Na dan kad smo Pulu oblijepili plakatima, oko 21 sat navečer, zvao nas je uplašeni direktor pulske sportske dvorane, gospodin Mario Peruško, i rekao da je upravo dobio poziv od bijesnog gradonačelnika Filipa Zoričića koji mu je doslovno naredio da bez obzira na ugovor, odmah otkaže taj koncert jer gradonačelnik ne želi, citiram, ‘srpska smeća‘ u svom gradu. Mene je poziv zatekao na putu, potpuno šokirao, rekao sam direktoru da ne mogu vjerovati što slušam i da molim da me odmah spoji s gradonačelnikom kako bismo riješili eventualne nesporazume.

Nakon što sam dobio direktan broj telefona, kontaktirao sam osobno gradonačelnika na mobitel. Javio mi se potpuno pijan i kad je čuo s kime razgovora, sasuo je svu salvu uvreda na moj račun. Pokušao sam mirno razgovarati s gospodinom Zoričićem, no on je urlao na mene na telefon, vikao i meni ‘da ne želi srpska smeća u svom gradu‘.

Pokušao sam mu objasniti da je gospodin Duško Kuliš kultni hrvatski pjevač, Dalmatinac, Splićanin, no kad mi je u jednom trenutku počeo ‘je*ati srpsku mater‘ prekinuo sam ja telefonski razgovor ne želeći uopće na taj način komunicirati jer takav prostački način razgovora doista je ispod svakog nivoa.

Cijeli taj razgovor slušale su četiri osobe na speakerphoneu koje su sa mnom bile u restoranu, a koje će isto posvjedočiti na sudu u tužbi koju upravo podiže naš odvjetnik Srđan Simić iz Pule.

Koristim ovu priliku da se još jednom u ime cijelog tima Hiljadarke ispričam našoj vjernoj publici koja je kupila kartu jer u ovakvoj atmosferi i pod ovakvim linčom, koncert nažalost ne možemo održati. Izražavam veliko i iskreno žaljenje svim građanima Pule koji su nakon jednog problematičnog, poročnog gradonačelnika, sad dobili još goreg gradonačelnika, čovjeka koji iz nama nepoznatog razloga mrzi Srbe i čak Hrvate optužuje da su ‘srpska smeća‘."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 09:49