ODUŠEVILI IZVEDBOM

Organizatori hvale Let 3: ‘Kakav nastup! Nitko nije poput njih, ali jednu stvar moraju odmah učiniti‘

Kad su na pozornici, ne možete od njih maknuti oči niti na jednu sekundu, tvrde na službenoj stranici eurovision.tv

Let 3
 

 Livio Andrijic/Cropix

"Riječima neopisivi Let 3 u Liverpool donose svoju pjesmu "Mama ŠČ!". Ravno iz srca hrvatske punk scene, za Pjesmu Eurovizije 2023. imaju nastup kakav nitko drugi nije imao. Mama kupila traktora!", zaključili su u nedavno objavljenom osvrtu na službenoj stranici eurovision.tv.

Među ostalim, tako eurovizijskoj publici objašnjavaju kako je riječki bend "razvalio" hrvatski nacionalni izbor Dora, osvojivši glasove publike i žirija i okitivši se titulom prvaka. U zemlji su, nastavljaju, dobro poznati po svojim nevjerojatnim nastupima uživo i teatralnosti, što ih je i gurnulo toliko ispred ostalih 17 nastupa na Dori. Od tada je "Mama ŠČ" uzela maha diljem Hrvatske i drugih europskih država.

Imaju međutim i jedno upozorenje.

"Oni su bend koji je navikao šokirati publiku, pa će njihovo daljnje putovanje bez sumnje sadržavati još nekoliko iznenađenja. Nadajmo se samo da su proučili eurovizijski pravilnik u avionu za Liverpool!", pišu u osvrtu.

image

Let 3 Corinne Cumming

Corinne Cumming/EBU

Hrvatski punk bend izašao je na svoju prvu probu u nedjelju 30. travnja, i dodaju, znali su da ovo neće biti pitom nastup. Let 3 su stigli u neobičnoj odjeći njihovom zaštitnom znaku i završavaju s priličim šokom - također vezanim uz njihovom odjeću, dok se oko njih obilato koriste grafike, rekviziti i njihov neponovljiv humor.

Iskreno je, zaključuju, nevjerojatno da su na službenom blogu Eurovision 2023 Live mogli otrgnuti pogled od pozornice čak i na jednu sekundu, ali nakon što su se pribrali, komentirali su: "Čitajte na engleskom, tekst ove pjesme djeluje kao dječja pjesmica ili uspavanka, ali s traktorima, ljubljenjem i ratom. To je trominutni ep koji nas ne šalje na spavanje u skorije vrijeme, ali nas tjera na ples. Noseći kilt i mornarsku kapu."

Let 3 su 2015. pokrenuli zimski rock festival pod nazivom Antivalentinovo, koji traje i danas. dodaju. Namijenjen je svima koji ne žele slaviti ljubav na komercijalan način, onima koji su sami ili onima koji imaju netradicionalne veze. Kad smo već kod poklona divljenja, kažu da im je jedan obožavatelj jednom poklonio keks prilično neobičnog oblika - pustit ćemo vas da upotrijebite maštu. U Liverpoolu ćemo se držati kreme od pudinga!, zaključuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:48