IZAZOVNA ULOGA

Ornela Vištica utjelovit će Kolindu Grabar Kitarović. Pogledajte kako će izgledati

Uloga je izazovna pa Vištica ‘proučava njene pokrete i govor‘ gledajući stare Dnevnike, fotografije i videozapise
Ornela Vištica
 Tomislav Kristo/Cropix

Kolinda Grabar Kitarović za točno mjesec dana zablistat će pod jakim reflektorima na daskama koje život znače.

Daske su u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh, a Kolinda nije prava Kolinda Grabar Kitarović već glumica Ornela Vištica.

No, ako će u narednih mjesec dana, koliko još ima do premijere predstave 'Predsjednici & Ca.', sve ići po planu, teško će publika zamijetiti razliku.

Rođena Mostarka koja je na glasu kao jedna od najljepših hrvatskih glumica trebala bi postati Kolinda Grabar Kitarović. Jednostavno, saživjeti se s njom u potpunosti.

image
Ornela Vištica kao Kolinda Grabar Kitarović
Facebook

- Uloga Kolinde je izazovna i veseli me, ali za njen lik treba puno preciznosti, stoga trenutačno pokušavam što vjerodostojnije prikazati osobu koja nam je svima vrlo dobro poznata. Proučavam njene pokrete, govor, boju glasa, specifičnu dužinu rečenica, naglasak... - govori 31-godišnja Vištica pred kojom je težak posao. Ali trudi se, kaže, kada god nije na probi u kazalištu sate provodi proničući lik bivše predsjednice.

- Proučavam Kolindu, gledam videozapise, fotografije, stare Dnevnike, slušam njene govore i proučavam to razdoblje njenog mandata – otkriva Vištica koju je publika zavoljela zahvaljujući ulogama u televizijskim serijama 'Larin izbor', 'Vatre ivanjske' i 'Prava žena'.

image
Biljana Gaurina/Cropix

Atraktivna glumica trenutačno je fokusirana na kazalište. Premijera predstave 'Predsjednici & Ca.' koja je nastala prema tekstu Tarika Filipovića i Ivice Ivaniševića je 24. listopada, a Ornela je svojim fanovima na Instagramu donijela tračak predstave. Naime, navukla je na glavu plavu periku, sakrivši time svoju bujnu smeđu kosu, i otkrila pratiteljima na Instagramu i Facebooku kako će izgledati u predstavi.

- Tarik je napravio predstavu u kojoj pet predsjednika dolazi kod predsjednice na večeru, a što će se dalje dogoditi ne mogu vam otkriti, to ćete morati doći vidjeti u Kerempuh za mjesec dana. Mi ćemo se potruditi da bude puno smijeha i ipak malo ozbiljnosti, te odmah da naglasim, nimalo podsmijeha – govori Vištica koja ne bi imala ništa protivni da bivša predsjednica dođe na premijeru. Svi su pozvani, kaže.

image
Ornela Vištica kao Kolinda Grabar Kitarović
Facebook

Ornelinu alternaciju u ulozi Kolinde imat će Ana Begić Tahiri, a u predstavi 'Predsjednici & Ca.' ulogu Josipa Broza Tita dobio je Boris Svrtan, dok će Tarik Filipović glumiti Franju Tuđmana. Ivu Josipovića igrat će Ivan Jončić, a Hrvoje Kečkeš utjelovit će Stipu Mesića.

Vištica je u Kerempuhu i u predstavama “Gruntovčani” i “Ja od jutra nisam stao”, a bilo je i još nekih uloga iz predstava koje trenutačno nisu na repertoaru.

- Kerempuh ima jedan od najboljih glumačkih ansambla u državi i dobro je što sam jedan kotačić u tom pogonu. Ono što mi se povjeri, nastojim odraditi najbolje što mogu – rekla je glumica ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2023 14:52