PONOSNI DJED

OTAC DOMAGOJA DUVNJAKA ZA JUTARNJI O PRINOVI U OBITELJI 'Ovo nam je već drugi unuk, čekamo Šimu da nam dođe u Đakovo'

 

- Dobro su, sve je prošlo u redu, hvala Bogu. Maleni Šime je živ i zdrav, on nam je drugi unuk u obitelji i presretni smo. Rodio se u njemačkom Kielu gdje Domagoj igra - rekao je za Jutarnji Đakovčanin Ivan Duvnjak, otac kapetana hrvatske rukometne reprezentacije Domagoja Duvnjaka, potvrdivši tako sretne vijesti.

Naš srednji vanjski, 31-godišnji Domagoj Duvnjak koji trenutačno igra za THW Kiel, postao je tata. Supruga Lucija Žulj-Duvnjak, po struci socijalna radnica, 14. svibnja u Njemačkoj je rodila sina kojeg su ponosni roditelji nazvali Šime. Vijest je javnosti tek prije nekoliko dana priopćio sam Duvnjak, podijelivši na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj ga sinčić svojom malenom rukom drži za prst.

Oduševljenog djeda Ivana upitali smo planira li skoro putovanje u Kiel kako bi posjetio unuka, s obzirom na to da protupandemijske mjere polako popuštaju.

- Ne, ne, nećemo nikamo ići, doći će oni u Đakovo za dva do tri tjedna - rekao je Duvnjakov otac Ivan koji je prije bio rukometni trener, a poslije profesor tjelesnog odgoja u osnovnoj školi.

Domagojeva priča počela je u Đakovu. Otac Ivan bio je rukometni trener, majka Ivanka rukometašica, kao i sestra Iva, danas supruga rukometaša Marka Kopljara, stoga je Domagoju u djetinjstvu rukomet bio prirodni izbor.

Domagoj je još kao petogodišnjak odlazio s ocem, tada trenerom Rukometnog kluba Đakovo, na treninge. Vozio bi se niz ulicu na stražnjem sjedalu tatina bicikla i pozdravljao svakog prolaznika. Baš tako i danas, kada god dođe u Đakovo, sa svakim stane i popriča. Ništa njega slava ne dira, kažu da čvrsto je na zemlji.

- Domagoj je kao mali dolazio na moje treninge, sjedio i gledao, ali nikad ga nisam trenirao kroz momčad, tek individualno. Bio je svestran u sportovima, odličan i u nogometu, jednostavno se vidjelo da će, zahvaljujući fizičkim predispozicijama, dugačkim ekstremitetima i usklađenosti, biti uspješan. Sve ostalo je stvar mukotrpnog rada i treninga - rekao je prije njegov otac za medije.

Duvnjaku i njegovoj supruzi Luciji maleni Šime je prvo dijete. Vjenčali su se u listopadu prošle godine, a romantična ceremonija održana je u tajnosti. Domagoju je vjenčani kum bio suigrač Blaženko Lacković. Lucija i Domagoj upoznali su se tijekom srednjoškolskih dana u Đakovu. No, Duvnjakovi svoj privatni život nikad ne dijele s javnošću. Dosad su na društvenim mrežama objavili samo nekoliko zajedničkih fotografija.

- Oduvijek sam zaljubljen u Luciju. Prije nego što smo počeli vezu bili smo prijatelji i ljubav je došla spontano. Moram priznati da me prvo privukla izgledom, ali i dobrotom i iskrenošću - izjavio je prije jedan od najuspješnijih domaćih rukometaša.

Njihova veza uspijevala je i na daljinu još otkako se Domagoj kao srednjoškolac preselio u Zagreb kako bi počeo intenzivnije raditi na svojoj sportskoj karijeri. Ubrzo nakon mature i Lucija je stigla u Zagreb kako bi studirala socijalni rad. Kada je Domagoj u konačnici završio u Hamburgu, Lucija je otišla za njim i tamo nastavila studiranje. A upravo je ona, istaknuo je svojedobno Duvnjak, jedna od najzaslužnijih za njegovu karijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 05:10