DRAMA USRED NATJECANJA

Otkrivamo zašto publika nije mogla glasati za favorite na Dori! I ne, ne radi se o teoriji zavjere...

Od subote navečer na društvenim mrežama traje rasprava o glasanju, to jest nemogućnosti glasanja za svog favorita
Nina Kraljić
 Renato Branđolica/HRT

Iako još nisu poznati svi izvođači i pjesme koje će se ove godine predstaviti na Eurosongu u Rotterdamu, tradicionalno su već otvorene kladionice i krenule spekulacije o pobjedniku. Trenutni je favorit Litva čiji bend The Roop s pjesmom "Discoteque", prema kladionicama, ima 11 posto šanse za pobjedu. Litvu slijede Island, Bugarska, Švedska i Francuska. Hrvatska se trenutno nalazi u zlatnoj sredini, na 26. mjestu od 41 zemlje koje su potvrdile sudjelovanje na ovogodišnjem Eurosongu.

Prijenos hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije Doru, u subotu navečer pratilo je u prosjeku 14,3 posto gledatelja. Također prema podacima AdScannera, Dora je ostvarila 33,6 posto tzv. sharea, točnije, trećina svih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima, gledali su pobjedu mlade Albine Grčić.

Zanimljivi su i podaci koje je iznio escplus.es, prema čijim informacijama je ovaj izbor na društvenim mrežama pratilo 18,4 milijuna ljudi koristeći hashtag #Dora2021.

image
Albina Grčić
Matija Djanjesic/Cropix

Na istim tim društvenim mrežama od te subote navečer traje i rasprava o glasanju, to jest nemogućnosti glasanja za svog favorita.

To inače nije prvi put da je sustav glasanja na Dori radio otežano (dogodilo se i lani), što obično onda pokrene i raznorazne teorije urote.

HRT do zaključenja ovog broja nije još dobio očitovanje od tvrtke s kojom je surađivao, ali neslužbeno doznajemo da je riječ bila o preopterećenju sustava, te je glasanje bilo otežano za sve kandidate.

Naime, taj sustav koji se koristi omogućuje 10 tisuća istodobnih poziva, što se očito premašilo. Glasanje je bilo otvoreno tek 10 minuta, a za to vrijeme HTV je zaprimio skoro 40 tisuća poziva i SMS poruka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:50