IZAŠLI IZVJEŠTAJI

Otkriveno koliko je Jura Stublić naplatio SDP-u za korištenje pjesme ‘Rijeke pravde‘

Jura Stublić je za petnaest dana autorskih prava zaradio 23.275 eura

Jura Stublić

 /Cropix

Koalicija Rijeke pravde, koju predvodi SDP, koristi pjesmu „Rijeke pravde” Jure Stublića koji jučer za t portal nije htio otkriti koliko je zaradio od autorskih prava u ovoj kampanji i pravdao se klauzulom u ugovoru. Ipak, iz izvještaja je vidljivo da se radi o ukupno 23.275 eura za period od 1. do 15. travnja.

Izvještaji iz 10 izbornih jedinica navode da je za ovaj hit iz 1984. Stubliću isplaćeno po 2372,50 eura, što su za t portal potvrdili i iz SDP-a.

Pjesma „Rijeka pravde” nalazi se na albumu „Signali u noći” koji je nastao u četrdesetak dana ljeta na otoku Olibu gdje je grupa Film kreirala album koji je objavljen u proljeće 1985. To je i posljednji album koji je potpisan samo imenom benda, nakon toga Stublić je krenuo nastupati kao Jura Stublić i Film.

Podsjećamo, Stublićevu pjesmu „Dobre vibracije” iz 1989. je prije nekoliko dana puštao HDZ na skupu u Maksimiru. Stublić je t portalu potvrdio da ga za dozvolu nisu pitali i da „svaka stranka može povremeno odsvirati neku njegovu pjesmu jer njegove pjesme mogu pozitivno utjecati na političare i njihove sljedbenike da bolje rade u korist Hrvatske i njenih građana.”

„No za svako korištenje ozbiljnijeg opsega potrebno je zatražiti dozvolu autora‘, dodao je Stublić. Iz HDZ-a su potvrdili za tportal da sve pjesme koje se emitiraju su prijavljene ZAMP-u i za njih je plaćena naknada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:57