LIJEPA NAŠA BARBARA

Otpjevala himnu u Kninu: Razgovarali smo s atraktivnom sopranisticom koja je zapalila internet

Novinarka Jutarnjeg s mladom je sopranisticom razgovarala u Splitu gdje se trenutačno nalazi na odmoru
 Instagram

Atraktivna krapinska sopranistica, 28-godišnja Barbara Suhodolčan jučer je otpjevala hrvatsku himnu na obilježavanju 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja u Kninu i nakon toga dobila stotine pozitivnih komentara.

Novinarka Jutarnjeg s mladom je sopranisticom razgovarala u Splitu gdje se trenutačno nalazi na odmoru, a za vrijeme intervjua mobitel joj gotovo nije prestajao zvoniti od brojnih prijatelja i poznanika koji su je htjeli pohvaliti.

image
Instagram

Presretna je što je njezino pjevanje imalo tako dobar odjek.

- To mi je svakako među najemotivnijim nastupima koji sam imala. Ne želim zvučati kao klišej, ali svaki mi je nastup poseban. Meni je svejedno pjevam li na najvećoj pozornici pred velikim auditorijem ili u 'kljeti' za dvoje ljudi. Uvijek ću dati sve od sebe – rekla nam je Barbara i dodala da je ipak bilo drugačije jer su događaj pratili Hrvati u domovini i izvan nje.

image
Instagram

Najteže je, priča, ali i najljepše pjevati svojoj publici.

- Oni će uvijek biti najveći kritičari. ali i najveća podrška. Ovaj puta doista su ljudi pokazali veliko zajedništvo i podršku – dodaje.

image
Instagram

Cijeli intervju s koncertnom pjevačicom klasične glazbe koja je nakon svoje profesionalne izvedbe himne “Lijepa naša domovino” zapalila internet, gdje joj fanovi već tepaju “lijepa naša Barbara”, kao i fotografije s ljetovanja možete pronaći u sutrašnjem Jutarnjem listu.

image
Instagram

S našom je novinarkom Barbara razgovarala o glazbenim počecima, školovanju, poznatom ocu, glazbeniku Rajku Suhodolčanu (56) koji kao autor, izvođač i producent ukupno ima 14 nominacija za glazbenu nagradu Porin, a pet statua Porina stoji u njegovim vitrinama.

image
Instagram

Barbara koja je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji magistrirala solo pjevanje u klasi prof. Lidije Horvat – Dunjko i prije dvije godine stekla je status slobodnog umjetnika kao koncertni pjevač klasične glazbe, otkrila je i zašto je važno da zvijezde klasične glazbe budu prisutne na društvenim mrežama i izlaze iz svoje zone komfora.

- Tržište opernih pjevača promijenilo se u odnosu na ono iz prošlog stoljeća. Danas oni, kao i modeli, kao glazbenici drugih vrsta glazbe, imaju svoje menadžere, agente, castinge, agencije. Svi oni imaju određene zahtjeve i okvire. Na svom primjeru vidim da sam privukla brojne mlade ljude u svijet klasične glazbe, što mi je iznimno drago - objašnjava.

image
Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 18:40