MARKO KUTLIĆ

‘Ova mi je godina bila prekretnica. Napokon sam primio kormilo svog broda, znam gdje idem‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Marko Kutlić

 Cropix/

Nominacija u kategoriji pjevača godine za najveću i najprestižniju medijsku nagradu Zlatni Studio, Marku Kutliću došla je kao savršeni završetak itekako uspješne godine, koja je, za njega, kako kaže bila i velika prekretnica.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Jako sam sretan i zahvalan na toj nominaciji. Drago mi je da je jedan takav medij kao što je Jutarnji list prepoznao moj rad i da sam među takvim imenima kao što su Petar Grašo, Matija Cvek, Damir Urban i Tony Cetinski - istaknuo je Marko.

Godina samospoznaje

Kako kaže, 2023. pamtit će po brojnim uspjesima, ali i kao godinu vlastite samospoznaje.

- Godina iza mene bila je prekretnica u mojoj dosadašnjoj karijeri jer prije ove godine nisam znao kojim morem plovim, nisam razumio u potpunosti zašto radim to što radim. Ovo je bila godina moje samospoznaje. Došao sam do nekih odgovora koje sam možda trebao odgovoriti i ranije, no napokon sam primio kormilo svog broda i znam gdje idem i sretan sam gdje plovim. Zadovoljan sam sa svim što mi se dogodilo ove godine, pogotovo albumom "Poleti prico" i koncertom u Tvornici kulture koji je bio 23. studenog, što mi je bio definitivno najdraži trenutak u mojoj dosadašnjoj karijeri - priča kantautor.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Ponosan je i na dva njemu iznimno draga dueta i na sudjelovanje na festivalima.

- Imao sam i neke zanimljije suradnje s dvije, po meni, najveće kantautorice ovih prostora; Lu Jakelić i Leom Deklevom. Nastupio sam na tri festivala; Zagrebačkom festivalu, Melodijama Jadrana i Šibenskoj šansoni. Kad bih morao birati najbolji moment za mene to bi bio koncert u Tvornici kulture gdje sam spojio sve što se događalo u posljednjih deset godina moje profesionalne karijere - napominje.

image

Marko Kutlić

Vedran Peteh/Cropix

Bez nastupa do 2025.

Odluku da do 2025. neće nastupiti u Zagrebu, Marko je tajnovito prokomenrtirao: "Preduga je to priča i ne smijem sve otrkiti. Ne bi bilo fora".

A svoj osobni pečat i nagovještaj budućeg glazbenog smjera odlučio je predstaviti kroz tri nova singla.

- Izlašla mi je upravo nova pjesma 18. prosinca. Mada po svim pravilima nije pretjerano poslovno pametno, ali ja sam odlučio ovu godinu završiti s tri singla. Tako sam prvi objavio 18. studenog, suradnju s Lu Jakelić na pjesmi "21 gram", drugi sad "Za tebe" i zadnji "Nestajem" slijedi 15. siječnja. izbacujem ih u razmaku od mjesec dana jer bih volio ljude pripremiti na konceptualni završetak albuma i najaviti što ih od mene čeka u budućnosti. U tom stilu i smjeru i s tim zvukom namjeravam raditi na budućim albumima. To je moj potpis i pečat - zaključio je Marko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:42