IZNENAĐUJUĆI HIT

Ova pjesma nije bila dovoljno dobra za Doru, a sad je naslušanija u Hrvatskoj, pomela je i Mamu Šč

Žiri se sprdao s pjesmama koje nisu prošle na Dori, a sad je najviše puštaju na radio postajama, kažu tvorci hita ‘Bye Bye‘

Noelle

 Marko Đavić/

Nevjerojatno, ali istinito: najemitiranija pjesma u Hrvatskoj, ‘Bye, bye‘ u izvedbi osječke glazbenice Noelle, kao nedovoljno dobra nije prošla strogu selekciju žirija Dore, premda je na ljestvici HR Top 40 uvjerljivo pomela sve skladbe što su se na Dori natjecale. Kako to?

- Tako. Mi smo zapravo samo poslušali preporuku uvaženih članova žirija koji našu pjesmu nisu pustili na Doru. Oni su, podsjećamo, ironično kazali da je prava šteta što publika ne može čuti pjesme koje nisu uvrštene među osamnaest, kako su rekli, najboljih skladbi što su se prije desetak dana u Opatiji natjecale za Doru. Pa smo mi onda sljedeći njihov savjet pjesmu ‘Bye, bye‘ koju izvodi Noelle plasirali kao samostalni singl. Rezultat? Već pet tjedana ova je skladba prva na top ljestvici HR Top 40, formiranoj na osnovu emitiranja na više od 130 radijskih postaja u Hrvatskoj - kaže Miroslav Zečić, koji skupa sa sinom Ivanom stoji iza ovog hita.

- Sve nam to još uvijek djeluje kao da sanjamo. Početak za ‘Bye, bye‘ nije bio obećavajući: mi smo tu pjesmu radili krajem prošle godine, namjenski, baš za Doru. I, da se sad ne izmotavamo, bili smo dosta razočarani kada nije prošla HRT-ov natječaj. No, ispalo je da publika i radijski urednici ipak imaju drugačiji ukus od žirija Dore - govore otac i sin Zečić, iz ‘Hit Factoryja‘ koji zahvaljuju svim radijskim urednicima i slušateljima koji su prepoznali njihovu pjesmu, prihvatili je i pružili im ovako veliku podršku.

Podrška je doista ogromna, zahvaljujući njoj je pjesma ‘Bye, bye‘ prva na HR Top 40, dok je drugoplasirana na ovoj ljestvici Meri Andraković koja se sa skladbom ‘Bye, bye blonde‘ natjecala na Dori, gdje je završila na devetom mjestu. Pobjednička pjesma ovogodišnje Dore Mama ŠČ! grupe Let 3 nalazi se na broju četiri, a Top 5 HR Top 40 ljestvice zatvara još jedan naslov s Dore - duet ‘Putovanje‘ sastava Top of the Pop i Marija 5rekovića (Petrekovića), koji su na Dori završili na desetom mjestu.

image

Noelle

Marko Đavić/

Što na sve ovo kaže Noelle, odnosno Ivana Crnković, 32- godišnja Osječanka, koja je ljubav prema glazbi naslijedila od oca Berislava, člana OK benda poznatog po hitu ‘Kadilak‘?

- Mislim da Bog uvijek ima neki plan za nas i da se ništa ne događa slučajno - govori Noelle, koju je publika imala prilike upoznati i u show ‘Supertalent‘ gdje je prije nekoliko godina nastupala sa svojim plesnim sastavom Illusion. Plesati je počela još kao srednjoškolka, a njezin talent prepoznali su Tony Cetinski i Indira Levak koji su je svojedobno odabrali među petnaest najboljih plesača u zemlji u tv showu ‘Topstars‘. Umjetničko ime Noelle nosi već tri godine, uzela ga je kada je objavila singl ‘Halo‘, koji je baš kao i ‘Bye, bye‘ dosegao vrh top ljestvica u Hrvatskoj. Sretna je što je uspješno spojila svoje dvije ljubavi, ples i pjevanje, a odbijenica žirija Dore neće je spriječiti da nastavi uspješno graditi svoju karijeru.

image

Let 3

Ivana Nobilo/Cropix

- Život ide dalje. Mi već radimo na novoj pjesmi, za CMC festival. Što se Dore tiče, žao nam je što publika nije imala prilike vidjeti Noelle i njezin spektakularni plesno-pjevački nastup koji je tu mogla ponuditi, ali, kako se kaže, zahvaljujući HR Top 40, sve je došlo na svoje - govori Miroslav Zečić.

Za komentar smo pitali i organizatore Dore. Neslužbeno nam kažu kako se o ukusima, pa tako i onima članova žirija Dore, ne treba previše raspravljati, te ističu da je ljudski ponekad i pogriješiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 21:05