ZLATNI STUDIO 2024.

‘Ova scena oduzima dah! A tek kad vidite legendarnu Tajči...‘

Dodjela Zlatnog Studija ići će u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a večeras s početkom u 20.15

Tatjana Cameron Tajči

 Vedran Peteh/Cropix

Stigli smo do nultog dana, dana svečane dodjele Zlatnog Studija. Sve što je prethodilo kreiranju još jednog televizijskog spektakla, što se osmišljavalo mjesecima, uvježbavalo tjednima, gledatelji će moći vidjeti večeras od 20.15 na Prvom programu HTV-a. Nakon što su prošli tjedan počeli glazbene probe za sedmo izdanje dodjele prestižne medijske nagrade Zlatni Studio u studiju "Bajsić", izvođači su se u srijedu napokon preselili na lice mjesta, u najveći HTV-ov studio "Anton Marti". Ugledni scenograf Dragutin Broz i njegova ekipa završili su s postavljanjem scenografije koja je malo koga ostavila ravnodušnim. Velikim studijskim prostorom dominira čak 160 četvornih metara LED ekrana, a uz svaku točku idu drugi vizuali. Kako se ove godine obilježava i 60 godina tjednika Studio, na tim ekranima tijekom dodjele vrtjet će se i najupečatljivije naslovnice, nastale tijekom tih impresivnih šest desetljeća.

image

Glazbena proba za Zlatni Studio

Vedran Peteh/Cropix

I da, čim zakoračite u "Marti" doživite, bez ikakvog pretjerivanja, onaj "vau" moment, a sve glazbene točke tada dobiju do kraja svoj smisao. Gledatelje čeka dodjela 21 Zlatnog Studija iz pet kategorija - televizije, radija, filma, kazališta i glazbe, dvije nagrade za životno djelo, kao i devet glazbenih brojeva. Nastupit će čak 15 izvođača i šesteročlani Let 3, a sam orkestar čini 26 glazbenika, pa sasvim jasno sve treba biti do tančine razrađeno i uvježbano. Orkestar i bend Zlatnog Studija, na čelu s glazbenim producentom Antom Gelom, od te srijede na svojim su pozicijama i uz tek poneku pauzu konstanta su u "Martiju". Baš kao i redatelj Ivan Miladinov i asistenti redatelja Adil Džanković Džanki, Ruža Novak i Ana Tilić, koji čine zlatnu četvorku koja tako perfektno funkcionira i čini stresan televizijski posao daleko manje napornim.

image

Adil Džanković - Džanki, Ana Tilić i Ruža Novak

Vedran Peteh/Cropix
image

Ante Gelo

Vedran Peteh/Cropix

Probe u srijedu poslijepodne počinju s Gršeom, reperom iz Trilja koji je ove godine finalist u dvije kategorije - za novo lice u glazbi i pjesmu godine.

- Nemam nekih očekivanja, više da se ne razočaram, drago mi je već što sam uopće nominiran. Iskreno, sve ovo mi je novitet. Iako je sve, naravno, ranije krenulo, tek sada u punom smislu ulazim u cijeli ovaj svijet, tako da se prilagođavam. Tremu nemam nikakvu, nego samo nastojim sačuvati glas jer se borim s prehladom već mjesec dana i nikako da prođe - govori nam Grše nakon što je odradio probu, izvevši svoj nominirani hit "Mamma Mia", koji je rasplesao prisutne, a posebno za zezanje uvijek raspoloženu Ružu Novak. Grše koji je stigao u pratnji svog producenta Mihovila Šoštarića Lockrooma na probi se pojavio u trenirci, ali to nije izdanje u kojem će ga publika moći vidjeti na Zlatnom Studiju.

image

Lockroom i Grše

Vedran Peteh/Cropix

- Ovo je sportski za probu. Žena mi je nešto uzela, probat ću kad dođem doma, ali ne, neće biti leptir-mašne definitivno, ne paše to uz moj stil - uzvraća uz smijeh Grše. U međuvremenu stižu voditelji dodjele, Jelena Glišić i glumac Igor Kovač, praćeni našim poznatim dizajnerom i stilistom Ivanom Friščićem, koji je zadužen ne samo za izgled Jelene Glišić na Zlatnom Studiju, nego i Tatjane Cameron Tajči. A upravo tu probu, onako intimno, autorica ovog teksta najviše iščekuje, jer ipak je Tajči pjevačica koja je njezinoj generaciji obilježila djetinjstvo. Tajči je na probu stigla i prije dogovorenog termina, u pratnji koreografkinje Paule Tonković te dvije plesačice i dva plesača. Nakon što su glumice Jelena Miholjević i Ružica Maurus izvele svoju vrlo zahtjevnu točku, red je došao na nekadašnju ultimativnu teen zvijezdu.

image

Ivana Husar Mlinac i Tatjana Cameron Tajči

Vedran Peteh/Cropix
image

Tatjana Cameron Tajči i Ivan Friščić

Vedran Peteh/Cropix

- Tajči me jako iznenadila na probama, nisam znala da je tako dobra i plesno. Na kraju sam to što sam prvobitno postavila pojačala puta deset, jer ova žena može sve. Baš joj je stalo, vidjelo se da uživa, tako da smo napravili više od zamišljenog. Naše plesne probe, a bilo ih je mislim tri, jer Tajči je stigla direktno s leta, trajale su po tri, četiri sata i ja stvarno ne mogu sakriti oduševljenje jer je ta žena zmaj. Nije se niti požalila zbog napora, još me je zamolila, kada smo završili trosatni trening, da ostanemo još malo da zapiše korake. I sve je stavila na papir i sljedeći dan došla s izvježbanim koracima - otkriva Tonković, koreografkinja koja se bavila sportskim plesom, 11 puta bila državna prvakinja, a dobro je poznato lice i iz "Plesa sa zvijezdama" Nove TV, gdje je bila mentorica. Sve njezine pohvalne riječi ubrzo su se pokazale istinitima. Jedna proba, dvije, tri..., makar mi nije jasno kao laiku što toliko probavaju kad sve izgleda od prve odlično, ali postaje mi jasno zašto je Tajči bila neprikosnovena zvijezda.

image

Tatjana Cameron Tajči

Vedran Peteh/Cropix

- Da, nije vas dojam prevario, baš sam onako istinski poput djeteta uživala. Zlatni Studio mi je prvi ovakav TV show od odlaska u Ameriku, od čega je prošlo 32 godine. I sada ovo i jest i nije emotivno za mene, ja nisam u sebi nikada niti otišla. U početku mi je odmak bio najveći, no što čovjek više sa sobom raščisti, dolazi do nekih dubokih spoznaja i zbližava se s prošlošću. Poanta mog odgovora na to pitanje jest da nemam osjećaj da sam otišla - odgovara Tajči nakon podulje glazbene probe i podosta odrađenih plesnih koraka. Našao se pokraj scene i jedan obožavatelj, njezino godište, zamolivši Tajči za zajedničku fotografiju.

- Puno je i mladih ljudi od 12 do 16 godina i oni me gotovo jednako doživljavaju, s istom energijom i veseljem mi prilaze da bi se slikali, ma čudo jedno. Ali moram otkriti i svoju dodatnu motivaciju, a to su moji sinovi. Oni me, osim na starim snimkama na YouTubeu, nisu mogli vidjeti u takvom izdanju i njima je to sada ‘kul‘, a meni poticaj da im mogu pokazati ‘evo mame, gledajte je‘. Njihovi prijatelji nemaju mame koje plešu i imaju ovakve točke. Tako da sam ja sada njima hit, i to mi je genijalno - uz smijeh će Tajči.

image

Ante Gelo, Ivana Husar Mlinac i Marko Tolja.

Vedran Peteh/Cropix

Čini se da joj je nedostajao cijeli taj šušur koji jedan televizijski show nosi jer kada je završila svoj dio, ispratila je i probu Marka Tolje i Ivane Husar Mlinac, kao i onih koji su potom uslijedili. Zadnje su za probu, nakon Jasne Zlokić i Đanija Stipaničeva, tog dana na redu bile pobjednica RTL-ova "Superstara" Hana Ivković i "Supertalenta" Nove TV Chriztel Reneae Aceveda, djevojčice koje su tek zakoračile na glazbenu scenu. Izraz njihova lica dok su gledale sve te zvijezde, svoje idole prvi put tako blizu, bio je neprocjenjiv. I nešto što neće zaboraviti do kraja života.

image

Chriztel Renae Aceveda i Hana Ivković

Vedran Peteh/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:11