ZA PAMĆENJE

Ovacije za Josipu Lisac u prepunom Lisinskom: Emotivno obilježila 50 godina ‘Dnevnika jedne ljubavi‘

Obljetničke koncerte povodom pola stoljeća albuma prati i objava ekskluzivnog remasteriranog limitiranog vinila

Josipa Lisac

 Vanesa Pandzic/Cropix

U prepunoj zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" Josipa Lisac sinoć je grandiozno obilježila 50 godina albuma "Dnevnik jedne ljubavi". Čeka je još jedan nastup na sitom mjestu zakazan za subotu 25. veljače, a oba koncerta rasprodana su prije više od mjesec i pol dana.

Večer je naravno bila posvećena antologijskom izdanju koje označava ključni moment karijere naše glazbene dive, ali i dio prebogatog kataloga iz Josipine nevjerojatne karijere duge više od pola stoljeća.

image

Josipa Lisac

Vanesa Pandzic/Cropix

"Dnevnik" je podsjetnik na Josipinu glazbenu i životnu suradnju s Karlom Metikošem, a koncert je započela s a capella izvedbom pjesme "Srela sam se s njim". Uslijedile su "O jednoj mladosti" i "Sreća" kojima se nastup nastavio uz pratnju benda. Nizale su se druge dobro poznate pjesme, a Lisicu je publika ispratila ovacijama.

Obljetničke koncerte povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe prati i objava ekskluzivnog remasteriranog limitiranog vinila u izdanju Croatia Recordsa.

image

Ksenija Pajić u publici

Vanesa Pandzic/Cropix

Inače prema današnjem izvješću Hrvatske diskografske udruge, upravo "Dnevnik jedne ljubavi" je novi predvodnik domaće Top-liste prodaje.

"Time je ovo kultno izdanje Josipe Lisac došlo na broj jedan liste najprodavanijih domaćih albuma točno 50 godina nakon originalne objave. Dosadašnji vodeći, ploča "Kao kakao" (remaster) (Croatia Records) grupe Leb i sol zauzelo je drugu poziciju, a treće mjesto pripada Jeleni Rozgi s izdanjem "Minut srca mog" (acoustic) (Tonika). Kompilacija Ive Robića "Antologija" (Croatia Records), objavljena povodom 100. godišnjice rođenja, ostala je na broju četiri, a na petom mjestu nalazi se kolekcija singlova "Greatest Hits Collection" (Croatia Records) sastava Animatori.", stoji u priopćenju HDU-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 08:46