PODRŠKA KOLEGICI

Ove Srpkinje pružile su potporu Severini: ‘Pustite majku, niste svjesni što vam sve Bog može napraviti‘

Odlukom Vrhovnog suda Severina više nema skrbništvo nad svojim 11-godišnjim sinom

Severina Vučković

 Damjan Tadic/Cropix

Vrhovni sud oduzeo je Severini skrbništvo nad sinom Aleksandrom poništivši odluku Županijskog suda u Splitu iz 2021. Tom odlukom šokirani su mnogi i pružili su pjevačici podršku putem društvenih mreža. Obožavatelji, prijatelji i brojne osobe sa scene pisali su riječi podrške, a među njima su i regionalne zvijezde poslale poruku kolegici.

Severina je objavila fotografije murala na kojoj je sin Aleksandar i ona. Ovaj mural se nalazi u Beogradu i autor mu je Crna Jedra. U opisu fotografija Severina je progovorila o situaciji, a u komentarima su je podržale srpske zvijezde Nataša Bekvalac, Milica Todorović, Emina Jahović, Tijana Dapčević i Sofija Milošević.

„Nemojte nikada dirati nečiju majku, niste svjesni što vam sve Bog može napraviti”, napisala je pjevačica Seka Aleksić na svojoj Instagram priči.

image

Reakcija Seke Aleksić

Screenshot/instagram/seka_aleksic/

Srpska glumica Milena Radulović podijelila je fotografiju na kojoj se Severina grli sa sinom.

„Izgleda da se tema ‘majka‘ ne završava. Podrška Severini, kojoj ponovno uzimaju skrbništvo i njezinoj strasnoj borbi za svog sina koji se izjasnio da želi biti s mamom, naravno”, napisala je glumica koja je prošle godine bila u fokusu javnosti jer je prijavila, uz druge polaznice njegove škole glume, Miroslava Miku Aleksića za seksualno zlostavljanje.

image

Reakcija Milene Radulović

Screenshot/instagram/milena Radulovic/

Istu fotografiju kao i Radulović objavila je pjevačica Ana Bekuta.

„Hoće li se pronaći netko da napokon stane na kraj ovoj agoniji jedne majke? Imaju li oni koji odlučuju o sudbini njenog djeteta svoje dijete? Ako nemaju dijete, imaju li barem svoju majku? Ako nemaju ni dijete niti poznaju svoju majku, imaju li zrno savjesti? Kako je moguće da se u Europskoj uniji, zdravoj i pravoj majci, može oduzeti dijete koje želi živjeti s njom? Ako se ovo događa Severini, što se, pobogu, događa nekoj nepoznatoj, sirotoj ženi koja nema ni prostor, ni odvjetnika ni sredstvo da se bori za svoje dijete?

Jasno mi je da Severina nekom može i smetati - uvijek su ljudima smetale lijepe, pametne i jake žene. Ali, nije mi jasno, godinama mi nije jasno kako oni koji odlučuju o sudbini tog dječaka ne misle o njemu? Zar je moguće da je mržnja prema Severini, sklonost korupciji i trulež sistema jača od empatije prema jednom dječaku koji nikome ništa nije skrivio i koji želi biti sa svojom mamom? Severina - nemaš izbora nego da ustraješ i boriš se. Nema drugog načina i nema drugog puta nego da stisneš zube kao i proteklih 11 godina i boriš se za svog sina. I on i mi znamo koliko ga voliš. Drži se. Volimo te”, poručila je Bekuta.

Pjevačica Nataša Bekvalac komentirala je ovu situaciju na svojoj Instagram priči.

„Od jučer kad sam pročitala ovu tragediju od vijesti, srce mi se kida. Severini želim nadljudsku snagu da svoje dijete zaštiti i vrati. Djeci je mjesto kraj majke”, poručila je.

image

Reakcija Nataše Bekvalac

Screenshot/instagram/bekvalceva/

Posjećamo, kako je pisao Nacional, Vrhovni sud u Zagrebu ukinuo je presudu Županijskoj suda u Splitu koja je 2021. nalagala da dijete bude dva tjedna s ocem Milanom Popovićem, pa dva tjedna s majkom. Presuda je ukinuta jer je njome sud u Splitu povrijedio Zakon o parničnom postupku. Prema ukidanju te odluke skrbništvo ostaje zajedničko, ali dječak će živjeti s ocem jer je na snazi odluka zagrebačkog Općinskog suda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 12:53