MARTINA VALIDŽIĆ

‘Ovo mi je već treći put da sam nominirana za novinarku godine, a prvi put da imam nominaciju i za svoj projekt‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Martina Validžić

 Privatna arhiva

Da je nominirana za Zlatni Studio i to u dvije kategorije - onoj za najbolju Televizijsku novinarku i onoj za najbolju Televizijsku emisiju, svoj genijalan serijal ‘Sretni gradovi - Martina Validžić doznala je na minus 19, okovana snijegom i ledom u Finskoj.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Taman smo se kolege i ja ušli ugrijati u jedan kafić, jer nakon dva sata snimanja na debelim minusima moraju se raditi pauze, inače bi stradali prsti od ozeblina, kadli mi stiže poruka moje vjerne instagram prijateljice Linde koja sve prati. Piše - nominirana si u čak dvije kategorije! Odmah smo dečki i ja nazdravili čajem - kaže HTV-ova reporterka i nastavlja:

- Ovo mi je već treći put da sam nominirana za novinarku godine, a prvi put da imam nominaciju i za svoj projekt. A opet, uvijek imam neki osjećaj kao da se to događa nekom drugom, a ne meni. Kao da toga nisam uopće svjesna. Uostalom, bili smo na terenu snimajući bonus epizodu ‘Sretnih gradova‘, pa sam bila sva okupirana time, s obzirom na to da sam ja i redateljica i scenaristica i novinarka, na terenu i producentica, pa ima puno toga na što se mora misliti. Tek kad su krenule poruke prijatelja, kolega, virtualnih prijatelja, upalila mi se lampica - priznaje Martina, koju pitamo koja joj je od ove dvije nominacije važnija.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE.

image

Martina Validžić

Privatna arhiva

- Obje su ‘teška kategorija‘, ali možda bi mi pinkicu bilo draže da dobijem za serijal jer smo se i ekipa i ja baš naradili. Bila je to riskantna vožnja s gasom do daske, ali rizik se isplatio - poručuje Martina iz Rovaniemiuja, glavnog grada finske Laponije, domovine Djeda Božićnjaka, gdje snima bonus pizodu ‘Sretnih gradova‘ koja će se na HTV-u emitirati na sam Božić.

image

Martina Validžić

Privatna arhiva

- Bome smo se pošteno smrzavali, nekim danima i na minus 20, snimati je izuzetno teško na tako ekstremno hladnim uvjetima pogotovo za snimatelje, jer prsti otkazuju poslušnost i ukoče se od hladnoće, a treba imati osjet da bi se snimio dobar kadar. A treba snimiti puno materijala jer je ipak u pitanju 52 minute finala, a samo šest dana snimanja - opisuje novinarka u čijem smo serijalu ‘Sretni gradovi‘ jesenas baš uživali. Koji ju je ‘sretni‘ grad osvojio?

image

Martina Validžić

Privatna arhiva

- Obišli smo Kopenhagen, Reykjavik, Lisabon, Ljubljanu, Beč i Rim. Svaki od tih gradova ima toliko vrlina da bih se stalno u njih vraćala i od njih učila, ali nekako najbliže mojem senzibilitetu i stilu života koji bih voljela da mi je svakodnevica jest Lisabon. 300 sunčanih dana godišnje, fado, život na ulicama, nasmijani, veseli, strastveni ljudi, miks svih kultura, baš grad za mene - govori Martina.

image
Jutarnji.hr/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 00:09