NOVI FAJT U AZRI

Pađen za Jutarnji o Štulićevom obračunu s Leinerom: ‘Rekao sam mu da neke stvari ne stoje...‘

On i Štulić su, kaže, na liniji i u dobrim su odnosima, “u onoj mjeri u kojoj odnos na daljinu može biti dobar”
Jurica Pađen
 Ivo Ravlic/Cropix

Poznati bubnjar Boris Leiner nedavno je objavio autobiografiju naslovljenu “Sve bio je ritam”, u kojoj je, među ostalim, ispisao brojne anegdote iz vremena Azre u kojoj je svirao.

Živopisne priče tiču se članova tog popularnog benda, posebno njenog frontmena Johnnyja Štulića. Iako već godinama živi u Nizozemskoj i odbija istupati u javnosti, o knjizi se oglasio i on. Svoje karakteristično priopćenje, napisano u stihu, poslao je portalu Ravno do dna, koji ga je objavio u cijelosti.

Bobi, lopove

Štulić slikovito proziva Leinera da je ritam koji spominje u naslovu knjige bio njegov ritam, a ne onaj za koji je zaslužan sam bubnjar. Navodi da njihovo prijateljstvo i suradnja nisu trajali deset godina, kako to tvrdi Leiner, te da ga je ovaj potkradao i krivotvorio njegov potpis. Ističe i neke tehničke pogreške, poput krivo navedenih godina, a negira i postojanje nekih ljubavnih veza o kojima je Leiner pisao. Između ostalog, Leinera je i izvrijeđao nazvavši ga lopovom, neandertalcem i kopiletom.

Leiner je zasad ostao nijem na optužbe i uvrede, ali zato nam je Štulićeve komentare, karakteristično oštre otkad je u Nizozemskoj, komentirao Jurica Pađen, također nekadašnji član Azre, a kojeg se također dotaknuo i Štulić.

Leiner u knjizi spominje Pađena kao osobu koja mu je priopćila da je Johnny odlučio da bubnjar više ne može biti dio benda.

- Još uvijek nisam pročitao cijelu knjigu, iako mi je stigla doma. No, vidio sam izvatke i već su me brojni prijatelji zvali i pitali je li točno da sam upravo ja priopćio Leineru da više nije u Azri. Mogu reći da to ne odgovara činjeničnom stanju, to nije ono čega se ja sjećam. Odmah sam nazvao Leinera, rekao mu da se ne ljutim, ali da to ne stoji - rekao nam je Pađen.

Rastumačio je da potrebe za takvim priopćenjem o izbacivanju nekoga iz benda nije ni bilo.

Naš zadnji koncert

- Zadnji smo koncert odradili u Posušju u Hercegovini. Razlaz je bio buran i očigledan, bend više nije postojao. Bilo je iluzorno očekivati da će Leinera netko obavještavati o tome da više nije u bendu, što je i Štulić potvrdio u svojem odgovoru - kaže Pađen, dodajući da bi trebao pročitati cijelu knjigu kako bi detaljnije komentirao njezin ostatak.

On i Štulić su, kaže, na liniji i u dobrim su odnosima, “u onoj mjeri u kojoj odnos na daljinu može biti dobar”. - Povremeno se čujemo. Johnny je očito osjetio potrebu da mora reagirati na knjigu, što ja na njegovom mjestu vjerojatno ne bih. Ali njih dvojica najbolje znaju kakav je bio njihov odnos, tako da ničije poteze ne osuđujem - rekao nam je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 18:05