UHIĆEN U MAKARSKOJ

PARTNERICA VELJKA BARBIERIJA 'Popio je dvije čaše plavca da se proveseli i od sreće zapucao iz svog tetejca. I netko ga je prijavio, zamislite!

 
 Livio AndrijiĆ / CROPIX

Makarski policajci poprilično su se iznenadili kada su morali u svoju policijsku postaju dovesti 70-godišnjeg profesora Veljka Barbierija, poznatog hrvatskog gastronomskog stručnjaka i književnika. On je u Makarskoj u utorak oko 18 sati u vidno alkoholiziranom stanju ispalio više hitaca u deblo koje se nalazi ispred njegove obiteljske kuće u ulici Šetalište dr. fra Jure Radića.

Barbieri je nakon privođenja imao 1,76 promila alkohola u krvi nakon što je podvrgnut alkotestiranju u postaji. Kada su došli u njegovu kuću on je dragovoljno policajcima predao automatsku pušku AK 47, jednu malokalibarsku pušku, jednu zračnu pušku i jedan plinski pištolj.

Poznati hrvatski gastronomski stručnjak i omiljeno lice s ekrana na mobitel trenutačno nije dostupan.

Kako saznajemo on je danas dobro i, evo, spava. Odmara se u svojoj kući na makarskom Šetalištu dr. fra Jure Radića odakle su u ponedjeljak poslijepodne odjekivali pucnjevi.

Tako nam je rekla ženska osoba koja se predstavila kao njegova životna partnerica posljednjih pet godina, kada smo potknuti otkrivenom policijskom akcijom okrenuli kućni broj Veljka Barbierija.

- Ma, ja uopće ne mogu vjerovati te naslove i medijske napise. Pa to je sve toliko napuhano da mi je čak i smiješno – započela je gospođa na telefonu voljna pojasniti situaciju.

- Veljko je za vrijeme karantene napisao tri romana. Pazite, tri romana! On nije tri mjeseca izišao iz kuće uopće. I onda je napokon izišao. Toliko je bio sretan. Pazite, prvi put je nakon tri mjeseca izišao iz kuće! Bio je presretan. Prijatelji su nam poklonili bocu divnog plavca i on je nazdravio. Pa, jel' znate vi koliko je 1,76 promila? Čovjek je popio dvije čaše plavca da se proveseli i od sreće je zapucao iz svog tetejca za kojeg ima trajnu dozvolu nošenja jer je bio časnik u vojsci. I, gledajte, čovjek je zapucao od sreće u svom đardinu u svoje drvo! I netko ga je prijavio, zamislite! A čovjek se veselio u svom đardinu... Nevjerojatno – rekla nam je gospođa u kratkom telefonskom razgovoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. studeni 2022 23:10