‘SREĆA I PONOS‘

Pečeni vol od 400 kila za Gvardiola: U dalmatinskom se mjestu za hrvatskog nogometaša sprema poseban doček

U organizaciji NOŠK-a, nogometnog kluba koji 2023. slavi 100. godišnjicu zavrtit će se veliki vol od preko 400 kilograma

Joško Gvardiol

 Tom Dubravec/Cropix

Na dočeku 20-godišnjeg Joška Gvardiola u Novigradu, gdje mu je otac Tihomir rođen, ribarskom mjestu u zaobalju Zadra, u srijedu predvečer u organizaciji NOŠK-a, nogometnog kluba koji 2023. slavi 100. godišnjicu, zavrtjet će se veliki vol od preko 400 kilograma.

- Doček je to za sve žitelje Novigrada, Paljuva i Pridrage, ma za sve ljude dobre volje- kazali su iz kluba.

Cijelom novigradskom obalom slavilo se i nakon pobjede nad Marokom. Vatreni navijači iz Novigrada, Paljuva i Pridrage priredili su pirotehnički spektakl, veličanstvenu scenografiju kao za neki hollywoodski filmski spektakl, kazali su novinarima Zadarskog tjednika mještani koji su se okupili ispred župne crkve Male Gospe nakon nedjeljne svete mise.

- Još sam u oblacima, nemam riječi za opisati ponos i sreću. Naš mali Joško je ponos cijele obitelji. Iako je odrastao u Zagrebu ponos je cijelog Novigrada i ovim briljantnim reprezentativnim igrama još ga više moji Novljani drže "svojim", zauvijek. Hvala svima, zahvalio se ponosni Joškov djed Zvonko, istaknuvši kako su on, a naročito njegov sin Tihomir bili odlični nogometaši.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 10:29