MONTERRA

Petar Grašo kupio apartman u ekskluzivnom kompleksu: Zavirite u restoran koji uskoro ondje otvara

Službeno otvorenje zakazano je za 26. siječnja, dok Petar Grašo 27. siječnja održava koncert

Petar Grašo

 Mario Poje/

Na skijalištu Jahorini nedavno je svoja vrata otvorio luksuzni poslovno-apartmanski kompleks Monterra. U njemu je apartman kupio i pjevač Petar Grašo, a niz poznatih imena s regionalne sportske i umjetničke scene također je rezerviralo svoje nove kvadrate u ovoj rezidenciji smještenoj na nadmorskoj visini od 1.500 metara, nadomak žičare i s pogledom na gustu borovu šumu.

Riječ je o investiciji od 15 milijuna eura iza koje stoji investitor Aleksandar Lazarević, inače vlasnik prestižnog hotela Termag, također smještenog Jahorini.

U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran, a službeno otvorenje zakazano je za 26. siječnja, dok Petar Grašo 27. siječnja održava koncert što će se preklopiti sa svečanim otvorenjem restorana.

image

U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran

Ana Anci Vivo/

Novi restoran brendira se u znaku talijanske kuhinje pa će imati i krušnu pizza peć. Jelovnik je ograničen na najpopularnija talijanska jela pripremljena po receptima eminentnih chefova uz autohtone namirnice.

“Išli smo za tim da kompleks učinimo maksimalno fukcionalnim i iskoristivim. Htjeli smo da se svi budući vlasnici apartmana osjećaju komforno, ugodno i da im je nadomak ruke apsolutno sva usluga i infrastruktura, pa tako i restoran koji će poslovati u prizemlju objekta. No, restoran će biti dostupan svim gostima Jahorine, a za hranu će se brinuti chefovi koji su Italiju obišli uzduž i poprijeko izučavajući mikro detalje naših budućih jela. Ideja nije samo ponuditi klasična talijanska jela već želimo stvoriti korisničko iskustvo i gostima priuštiti hedonističko i gastronomsko putovanje. Zato ćemo glavne namirnice nabavljati direktno iz Italije”, izjavio je Aleksandar Lazarević dodavši kako će se ovdje peći najbolja Napolitana pizza u regiji, a čiju su recepturu osobno donijeli talijanski stručnjaci i gastro konzultanti. Takva pizza, kaže Lazarević, peče se u posebnoj peći na posebnim temperaturama, a apsolutno sve namirnice stižu s talijanskih obiteljskih imanja.

image

Krušna pizza peć

Ana Anci Vivo/
image

U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran

Ana Anci Vivo/

Koncept restorana Monterra na Jahorini još nije viđen, no to ne znači da će u njemu nedostajati domaćinske atmosfere i zabave po kojima je ova zimska destinacija itekako poznata u Europi.

image

U sklopu Monterre nalazit će se i ekskluzivni istoimeni restoran

Ana Anci Vivo/

“Monterra restoran otvara se 26. siječnja, a već 27. siječnja, nekoliko metara dalje, u sklopu hotela Termag održava se koncert Petra Graše za kojeg vlada veliki interes iz cijele regije. Ovaj koncert ujedno će biti i proslava otvorenje kompleksa i restorana Monterra”, kazao je direktor marketinga i prodaje hotela Termag, Nemanja Vučetić, koji se zatim osvrnuo na jelovnik novog restorana.

“Od predjela valja izdvojiti goveđi carrpacio, bruschette, selekciju autohtonih suhomesnatih proizvoda i sireva te salate caprese, insalata siciliana i insalata di bollito. Naravno, talijanska kuhinja ne bi bila potpuna bez tjestenina pa će tako chef i njegova ekipa pripremati carbonaru, aglio olio e peperoncino, pastu pomodoro, tagliatelle di Bologna i mnoge druge. Od glavnih jela izdvojio bih osso bucco, ragu od gljiva s kaduljom, fiorentina steak, ragu od hobotnice, file brancina u škartocu s julien povrćem, tuna steak te biftek tagliata. Desertna jela također su u znaku Italije i mediteranske kulture pa će se u Monterri nuditi semifredo, tiramisu i cannoli”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:07