ZLATNI STUDIO 2024.

Petar Grašo: ‘Poslije dočeka u Poreču, ulazim u studio s Tončijem, a dogodine me čekaju Amerika i Australija‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata za favorite

Petar Grašo

 Monterra Concept Termag

Petar Grašo i Zlatni Studio vole se već od prve dodjele, a omiljeni splitski glazbenik u svojoj kolekciji već ima zavidan broj kipića najveće medijske nagrade u kojoj "najbolji biraju najbolje". Ovogodišnje nominacije u čak dvije kategorije Grašu su itekako obradovale, a više od one za najboljeg pjevača, razveselila ga je utrka za najbolju pjesmu gdje se našao njegov duet s Ninom Badrić "Nemoj".

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Svaka nova pjesma je novi izazov za svakog izvođača. Nikada ne znaš i ne možeš sa stopostotnom sigurnošću tvrditi i znati u kojem će smjeru pjesma ići. Doista sam sretan što je pjesma "Nemoj" proletjela kroz eter i što se pjeva u cijeloj regiji. Nominacije koje sam dobio potvrda su da se držim u korak s očekivanjima moje publike, a to mi je najvažnije - tvrdi glazbenik.

Duet s Ninom doslovce je poharao eter i nije se skidao tjednima s vrha top ljestvica, a Grašo otkriva kako je sa svojom prijateljicom s glazbene scene godinama čekao da naiđe prava pjesma u kojoj bi spojili glasove i dali publici ono najbolje od sebe.

- Nina i ja dugo smo čekali da se poklope sve zvijezde i da se dogodi naša suradnja. Privatno smo veliki prijatelji i često puta bi Nina rekla: "Ajmo više snimiti neki duet". Ja bih joj tada govorio: "Snimit ćemo ga onda kad dobijemo pjesmu koja nas je zaslužila". To se dogodilo u pjesmi "Nemoj" i nedavno smo je zajedno pjevali na jednom koncertu i uživali u reakcijama publike. Tad sam joj šapnuo: "Evo, to smo čekali dvadeset godina, ali vrijedilo je" - otkriva Grašo.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

Za ostale nominirane u kategoriji najboljeg pjevača ima samo riječi hvale.

- Većinom su to ljudi koje poznajem i za koje navijam. Drago mi je da sam u dobrom društvu - komentira glazbenik.

A Grašo se po mnogočemu ima ponositi i biti zadovoljan godinom koju uskoro ostavljamo iza sebe.

- Ovo je jedna od najuspješnijih koncertnih godina i doista sam sretan što smo je odradili bez greške na svim razinama. Sretan sam i što sam u turbulentnom tempu svoje turneje uspio provesti kvalitetno vrijeme i sa svojom obitelji i svojom ćerkom što mi je najvažnije - ističe.

Najluđu noć u godini će, najavljuje, provesti radno, a 2024. mu nosi brojne nove projekte, ali i velike turneje.

- Već početkom ove godine dogovorili smo s gradom Porečom novogodišnji nastup. Dugo nisam svirao u Poreču i siguran sam da će to biti vrhunski spektakl jer interes je veliki. Nova godina nosi nove izazove, nove zadatke i nove pjesme. Tonči i ja krajem siječnja ulazimo u studio jer imamo spremnih nekoliko pjesama za koje vjerujemo da su na tragu onoga što želimo. U planu su i neki veliki koncerti o čemu ćemo obavijestiti javnost kada definiramo datume. Svakako nas čeka turneja po Americi u travnju, a vjerojatno i Australija krajem godine - zaključio je Grašo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:41