NOVA PJESMA

Petar Grašo: ‘Rekao sam Tončiju Huljiću: Mijenjaj što želiš, ali refren mi ne diraj‘

Uz Huljiće na novoj pjesmi, koja će biti u špici serije ‘Dar-mar‘, pojavljuje se jedan od najboljih usnih harmonikaša Antonio Serano
Petar Grašo
 Instagram

- Pjesma 'Neće nas zauvik bit' nastala je u jednom dahu, spontano, kako zapravo i nastaju sve najbolje stvari u životu. Dakle, bez pomnih planova, marketinških trikova ili ne znam kakvog ispitivanja tržišta. Nego, baš onako kako samo od sebe dođe, iskreno i bez kalkulacija.

Tako je bilo i s pjesmom 'Neće nas zauvik bit'. Sjedio sam ljetos s Tončijem Huljićem u studiju, radeći na mom novom albumu, a on mi je u pauzi odsvirao jednu melodiju. Rekao mi je da je to tema za seriju na Novoj TV, no da još ne zna kakav bi trebao biti tekst niti tko će je pjevati. Čim sam čuo melodiju odmah sam 'znao' da u refrenu treba stajati 'Neće nas zauvik bit'.

Tu rečenicu sam odmah čuo uz Tončijevu melodiju. Rekao sam Tončiju: 'Sve možeš mijenjati, ali ova rečenica mora ostati'. To je ono kada ti se takvo što dogodi iz duše, iz srca, a iskustvo me uči da, kada god ti se takvo što desi, tako treba i ostati.

Isti dan smo pjesmu dovršili, a već dan nakon Vjekoslava i ja napisali smo tekst u kratkom dahu i stvarno smo uživali radeći ga. Da bi sve bilo najbolje, u goste smo na snimanju pjesme pozvali španjolskog glazbenika Antonija Serana, jednog od najboljih usnih harmonikaša na svijetu - priča Petar Grašo.

Višestruki dobitnik Zlatnog Studija i jedan od najuspješnijih glazbenika i autora u regiji nakon niza hitova koji su redom osvajali publiku i struku posljednjih godina, Petar je tako nakon dugog iščekivanja objavio novi singl, naslovnu pjesmu nove humoristične serije Nove TV 'Dar Mar', koja se sinoć počela prikazivati u programu Nove TV.

Na setu serije snimljen je i videospot, i to u malom imaginarnom mjestu Dizmovu, a oko Petra su se okupili brojni glavni glumci serije - Ksenija Pajić, Martina Stjepanović, Milan Štrljić, Marko Braić, Fabijan Pavao Medvešek, Mia Anočić Valentić, Jan Kerekeš, Ankica Dobrić, Ana Begić Tahiri, Mia Mikulec, Robert Ugrina, Barbara Nola, Roko Sikavica, Siniša Ružić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:53