POZNATI O POTRESU

Pinčić se fotkala s usisivačem, Kosor zavapila za rakijom, Natašu Janjić sekira nedostatak stresa

Mnoge poznati svoj su šok i zapažanja oko potresa koji je jutros pogodio Hrvatsku podijelili na društvenim mrežama...
Nataša janjić Medančić, Doris Pinčić, Jadranka Kosor
 Instagram/neja Markičević/cropix

Snažan potres magnitude 5.0 po Richteru pogodio je jutros u 6.28 sati područje oko Petrinje i Siska. Građani Zagreba i šire okolice ponovno su uspaničeni skočili iz kreveta, kao i onog mučnog 22. ožujka. Mnogi poznati svoj su šok i zapažanja podijelili na društvenim mrežama.

image
Marina Mamić
Instagram

Vizažistica Marina Mamić, koja je poznata u Hrvatskoj i svijetu po svojim transformacijama u slavne osobe, među prvima je nakon potresa podijelila je svoje misli.

image
Marina Mamić
Instagram Story/screenshot

'Isuse ne opet potres. Taman sam se oporavila i prestala razmišljati o njima, kad opet ovo odvratno buđenje. Noge mi se tresu. Nadam se da ste svi dobro', napisala je na Instagram storyju očito vrlo potresena, a ubrzo je objavila i još jedan Story u kojem je napisala:

image
Marina Mamić
Instagram Story/screenshot

“Ljudi, idem pokušati opet zaspati. Nadam se da ste se svi uspjeli nekako smiriti i oporaviti od onog prvotnog šoka i nadam se da nas ne čekaju nova iznenađenja. Bitno je da smo svi živi i na broju, a nadam se iskreno da je tako i da nema nekih većih materijalnih šteta. Držite mi se i ljubim vas”.

image
Marina Krleža
Boris Kovacev/Cropix

Seksologinja Marina Krleža na Facebooku se pohvalila kako sve bolje reagira u kriznim situacijama i otkrila je što je prvo uzela sa sobom u strahu zbog potresa.

“Potres maloprije lagani u Ludbregu. Ono, kreneš planirati dan i pola stvari ti se poremeti... Ovaj put sam instinktivno s kauča ponijela mob i laptop. Napredujem u kriznim situacijama. #potres #hrvatska”, napisala je.

Pjevačica i voditeljica Ida Prester na Facebooku je napisala: “dakle tako to izgleda”, budući da ona bila u Beogradu kada je Zagreb u ožujku pogodio jak potres jačine 5.5 stupnjeva po Richteru.

Nekadašnja televizijska voditeljica, poduzetnica Nevena Rendeli Vejzović, ironično je nakon potresa na Facebooku komentirala “da joj zato opet nitko nije čaše poklonio za Božić. OK, oprošteno”.

image
Nevena Rendeli
Darko Tomas/Cropix

Jelena Veljača je na Facebooku, pak, priznala da je “na tren zaboravila na apokalipsu, ali da neće više nikad”, potom je požalila što je deinstalirala aplikaciju za potrese i upitala svoje Facebook prijatelje: “Jesu li se seizmolozi oglasili, probudili? Zna li se što o tome kako ne znaju ništa”.

image
Jelena Veljača
Neja Markicevic/Cropix

Osvrnula se na potres u komentarima na Facebooku i glumica Nataša Janjić Medančić.

image
Nataša Janjić Medančić
Instagram

“Meni ovaj put kroz glavu samo prolazila misao - pa jel moglo sat kasnije da odspavam jos malo! Pijem kavicu u spavaćici. I nemam plan. Opet ne možemo kod nikog, opet ne možeš kod nikog. I opet ne možemo iz grada. Traume su lijepe. Otupiš”, zaključila je i poručila kako je u stresu zato što nema stres.

image
Domagoj Jakopović Ribafish
Bozo Radic/Cropix

Televizijski voditelj i gastro bloger Domagoj Jakopović Ribafish oglasio se na Instagramu dijeleći status prijatelja na Facebooku koji je napisao 'J*** li ti godinu u kojoj sam više puta završio pod stolom zbog potresa nego od alkohola'.

“2020? 6h 29min... odbrojavanje je počelo! #allmyfaces”, napisala je na Instagramu glumica Bojana Gregorić Vejzović uz svoju prikladnu fotografiju za svaki mjesec ove grozne godine.

Potom je oko 7.50 sati došlo do još jednog snažnijeg podrhtavanja. Radilo o potresu magnitude 4.9 po Richteru, a na njega se na Twitteru osvrnuo i voditelj Zoran Šprajc uvidjevši sličnost sa situacijom iz ožujka.

image
Zoran Šprajc
Darko Tomaš

“Evo ga i drugi. Sad će valjda i snijeg. # potres”, napisao je Šprajc.

Bivša premijerka Jadranka Kosor na Twitteru je podijelila cijeli niz objava, poput toka misli.

image
Jadranka Kosor
Neja Markicevic/Cropix

Prvo je obavijestila pratitelje o “jakom potresu u Zagrebu”, potom je i opisala cijelo traumatično iskustvo.

image
Jadranka Kosor
Twitter

“Jako je treslo. Zveket stakla i ljuljanje kreveta, ormara. I opet strah”, napisala je. Nakon drugo potresa zaključila “kako smo slabi i nemoćni”, te dala uvid u svoje stanje šoka.

“Tko zna koja kava od jutros. A dođe mi da popijem rakiju. Takva je situacija. I duhovna kretanja”, dodala je.

Na potres se osvrnuo i Dario Juričan, hrvatski redatelj, filmski producent, scenarist i političar.

image
Redatelj Dario Juričan
Boris Kovacev/Cropix

“Samo potres, Gradonačelniče, nije pretres”, dodao je.

Voditeljica Doris Pinčić se, pak, nakon potresa fotografirala s usisivačem.

image
Doris Pinčić
Instagram Story/screenshot

"I tako... Još jednom smo se tresli... Još jednom prepali... I još jednom nastavili dalje sa životom... Jer... Što se drugo može? U tim paničnim situacijama mene uhvati smijeh i potreba da čistim ko luda, kakve vi imate reakcije", upitala je Doris svoje pratitelje.

Svoj strah, ali i upit na Instagramu je podijelila i naša pjevačica i poduzetnica Lana Jurčević.

"Skakala sam iz aviona, ronila s bocama, skakala s 15 m na glavu u more, vozila se na ‘najgorim’ rollercoasterima, imala posla s luđacima i stalkerima, nema što nisam. Ali, brate, kad zatrese potres, nije mi dobrooooo. Taman se bilo smirilo... i ajmoooo opetttt danas... Sad opet smirivanje tla mjesecima. Jeste vi osjetili? Btw kad krene tresti, da li se u prvih par sek osjeti odmah njegova finalna snaga ili se može povećavati? Jer ja stanem pa čekam i razmišljam hoće li jače od ovog kako je krenulo. Seizmolozi javite se", napisala je Lana.

Pjevačica Nina Badrić na Instagramu je uz svoj lijepi portret poslala je poruku nade. “Kladim se u sve da poslije kiše dolazi sunce”, napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:55