TOTALNO LUDILO

Pirovac otkazao koncert Leta 3, a razlog je Marko Livaja: ‘Ne možemo garantirati sigurnost‘

Koncert se otkazuje, kako je napisao Gulam, zbog ‘nespretnih izjava članova benda o Hajduku‘

Let 3 i Marko Livaja

 Profimedia, Cropix

Kad se ne zna i ne želi drugačije, poseže se za zabranama ili otkazivanjima Pa je tako otkazan nastup Leta 3 koji se u Pirovcu trebao održati 10. kolovoza.

- Nismo dugo razmišljali da Let 3 dovedemo u Pirovac jer ovo što su napravili oko Eurosonga dosad nije viđeno. Promocija koju su napravili za Hrvatsku je nemjerljiva, a i sjajno su nas predstavili u Liverpoolu. Izuzetno nam je drago da smo ih uspjeli u zadnji tren ubaciti u pirovačko kulturno ljeto, jer ovaj datum im je bio doslovno zadnji slobodan do kraja ljeta. Sigurni smo da će njihov nastup u Pirovcu privući brojnu domaću i stranu publiku te napuniti smještajne kapacitete našeg mjesta - kazao je prije samo dva tjedna Igor Bergam, direktor Turističke zajednice Pirovac za Šibenik In.

A onda je uslijedio hladan tuš za poklonike riječkih rockera. Načelnik općine Pirovac Ivan Gulam je na Facebooku objavio da se otkazuje nastup benda Let 3 u Pirovcu. Koncert se otkazuje, kako je napisao Gulam, zbog ‘nespretnih izjava članova benda o Hajduku‘, ali i zbog činjenice da je Marko Livaja napustio hrvatsku nogometnu reprezentaciju zbog vrijeđanja na Rujevici.

- S obzirom na ranije nespretne izjave članova benda o Hajduku, a i posljednja događanja oko reprezentacije i napad na riječkom stadionu na jednog od simbola sportske Dalmacije, Marka Livaju, njegovo napuštanje reprezentacije procijenili smo da je nastup riječkog benda značajan sigurnosni rizik i zbog toga se koncert neće održati. Znam da će dijelu pirovačke publike i gostiju otkazivanje koncerta Leta 3 biti razočaranje, ali molim za razumijevanje, napisao je Gulam na Facebooku, što je izazvalo podijeljene komentare njegovih pratitelja. Dok mu jedni čestitaju i poručuju da tako i treba, drugi mu predbacuju da otkazivanjem koncerta vraća Pirovac u srednji vijek.

Let 3 od novinara Jutarnjeg lista doznao je za otkazani koncert.

- Otkazan koncert? Stvarno? - rekao nam je Damir Martinović Mrle kada smo ga telefonski obavijestili kako 10. kolovoza u Pirovcu neće pjevati ‘Mamu ŠČ‘. Kako sada stvari stoje, ni Let 3 ni njihova diskografska kuća Dallas ne žele komentirati odluku načelnika Pirovca, koja je uslijedila nakon što je na otvorenom treningu naše reprezentacije na riječkoj Rujevici, kojeg je pratilo oko tisuću ljudi, nekolicina gledatelja počela vrijeđati Marka Livaju, koji se zbog tog incidenta odlučio povući iz reprezentacije. Također, prije mjesec i pol, nakon što su Hajdukovi juniori izgubili utakmicu u finalu Lige prvaka za mlade, veliki navijač ‘Rijeke‘, pjevač Leta 3 Zoran Prodanović Prlja u navijačkom zanosu na Twitteru je objavio fotografiju fritula uz riječi: ‘Neka se momci naviknu‘. Samo par sati nakon toga glazbenik se ispričao svima koje je povrijedio ovim svojim postupkom.

Nakon svega, bilo bi divno da se sada oglasi i Marko Livaja i kaže kako se zbog njega nikakvi i ničiji koncerti ne trebaju otkazivati. Mi vjerujemo da će veliki sportaš poput njega točno tako i napraviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:52