NAPOKON SINGL

Pjesma koja se svima urezala u pamćenje dobila novo ruho: Robson podijelio s fanovima svoju ‘Božićnu želju‘

‘Pjesma je čekala svoju službenu objavu više od četiri godine‘, kazao je autor

Božićna želja

 Promo/

Mnogi će se već na prve taktove prisjetiti pjesme koja se svima urezala u pamćenje još od prije nekoliko godina. Autor pjesme Robson napokon je odlučio objaviti "Božićnu želju" kao singl, više od četiri godine nakon njezina nastanka i prikazivanja u jednoj od poznatijih domaćih božićnih reklama.

"Zanimljivo je da je pjesma čekala svoju službenu objavu više od 4 godine iako je tada nastala u svega 45 minuta. Želja mi je bila napisati i skladati jednu toplu i nježnu blagdansku priču s kojom se svi možemo poistovjetiti u zimskim danima", rekao je autor glazbe i teksta Dubravko Robić koji se krije iza pseudonima Robson.

Pjesmu izvodi jazz vokalistica, glumica i voditeljica Jana Fabijanić čiji su glas i šarm dobro poznati. "‘Božićna želja‘ nastala je kao suradnja s pjevačicom Janom Fabijanić, koja je sjajno prenijela osjećaj blagdana i toplog zagrljaja zimi. Bio je kraj studenog i taman je pao prvi snijeg – kao u nekoj režiranoj sceni božićnog filma. Inspiracija je došla kao najljepši poklon te zime”, prisjetio se Robson.

Pjesma "Božićna želja" nastala je u Robson studiju koji postoji od 1999. godine, a čiji su klijenti uspješni domaći glumci, pjevači te mnoge vodeće hrvatske marketinške agencije i tvrtke. Potvrdu da su uspjeli u stvaranju kvalitetne božićne pjesme dobili su i od Hrvatskog telekoma na čiju ponudu je pjesma završila u jednoj od poznatijih domaćih božićnih reklama.

Pjesma je dobila i dražestan božićni spot u obliku animiranog filma koji predstavlja toplu ljudsku priču, ali kroz perspektivu slatkih šumskih životinja. Animirani spot djelo je Brojke Kreativnih Produkcija, redatelj je Kristijan Kaurić, glavni animator je Ivica Pustički, glavni ilustrator je Igor Ivanović, a dodatne ilustracije i animacije radio je Borna Nikola Žeželj.

Skladatelj i producent Robson je, osim po pjesmama i reklamama koje svakodnevno gledamo, poznat po skladanju glazbe za brojne filmove i serije, a mnogima su srcu prirasle njegove skladbe iz domaće hit serije "Crno bijeli svijet" te sitcoma "Bitange i princeze".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:19