NOVI FOSILI O RAJKU

‘Pjesme koje nam je ostavio živjet će i nakon njega i na tome mu beskrajno, veliko hvala‘

Njegovu iznimnu kreativnost znali smo slijediti i zato smo i postali tako velika grupa, rekao nam je Vladimir Kočiš Zec
Novi fosili
 Nikola Vilić/CROPIX

Rajko Dujmić preminuo je u utorak u 66. godini života, a smrt glazbenog genijalca rastužila je brojne njegove kolege.

- Kad su u pitanju bolesti i ovakve tragedije, sve stvari koje su vas razdvajale nestaju. Uz Rajka me veže pola..., ma cijela moja profesionalna karijera vezana je uz njega. Upoznala sam ga kad mi je bilo samo 17 godina dok sam bila pjevačica grupe Prva ljubav, čiji je on bio producent. Svojim znanjem i genijalnošću bio je jedan od najvećih autoriteta na ovim prostorima i pjesme koje nam je ostavio živjet će i nakon njega i na tome mu beskrajno, veliko hvala. A obitelji iskrena sućut, znam kako im je - rekla je potresena Sanja Doležal, čiji je suprug Nenad Šarić, bubnjar Novih fosila, preminuo prije osam godina.

Neutješan je i Vladimir Kočiš Zec.

- Kažu da je bitno ono što čovjek ostavi iza sebe, u naslijeđe, a Rajko je ostavio bezbroj sjajnih pjesama. Bila mi je čast veliki dio svoje karijere provesti s njim. Bio je izniman autor, jedan od rijetkih tako iskrenih koji je stvarao s lakoćom. Pri tome je imao sposobnost prepoznavanja dobrih tekstova kojima bi onda svojom glazbom udahnuo život.

Znali smo se i prije Fosila gdje smo svi svraćali u jednu kafeteriju u Nikolićevoj ulici, no počeli smo raditi zajedno negdje '76., '77., kad nas je u Fosile, Rajka, pokojnu Đurđicu Barlović i mene, pozvao Slobodan Momčilović Moka. Rajkovu iznimnu kreativnost znali smo slijediti i zato smo i postali tako velika grupa jer smo se nadopunjavali.

Znali smo se zezati da smo u grupi tri horoskopska Bika i jedan Lav, znak u kojem se rodio Rajko, no mogu vam reći da se jako dobro nosio s nama 'rogonjama'. Nažalost imao je jako puno problema, dugo se borio s ovisnošću i da nije bilo te bolesti, vjerujem da bi i dalje stvarali, možda i danas bili zajedno - rekao nam je Kočiš Zec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:40