MARKO KUTLIĆ

Pjevač kojeg uspoređuju s Tošetom Proeskim za Jutarnji o karijeri, glazbenim uzorima, ljubavi: ‘Volim žene!"

S Markom smo razgovarali o pjevačkoj karijeri, uzorima, ženama i ljubavi, ali i njegovim novim zanimljivim hobijima

Marko Kutlić

 Vedran Peteh/Cropix

Pjevač Marko Kutlić (28), rođeni Slavonac, nekada je bio pjevač benda Pravila igre, nakon kojih je započeo samostalnu karijeru 2017. godine. Na ovogodišnjim Melodijama Jadrana predstavio se pjesmom „Kad god poželiš” koja je izvrsno prihvaćena među publikom, a moguće da je tome razlog to što je u njoj Marko ostavio snažan autobiografski trag.

- Pjesma ‘Kad god poželiš‘ je moja proživljena priča, a nastojat ću da takva bude i svaka druga koja će biti objavljena u bližoj ili skorijoj budućnosti - rekao je za Jutarnji.

Na YouTubeu ispod videospota pjesme nismo mogli ne zamijetiti komentar u kojem ga slušateljica uspoređuje s Tošetom Proeskim.

- Bilo kakva usporedba s Tošetom Proeskim mi je predraga jer on je onaj koji me pozvao da se ukrcam na ovaj brod kojim trenutno plovim, a njegovo ime je muzika.

Marko nam je otkrio da se raduje i posebno veseli nadolazećem nastupu u duetu s Leom Deklevom na 26. Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku 19. kolovoza.

- Velika je to čast za mene da stojim na toj pozornici u Šibeniku, gradu iz kojeg su nikli veliki glazbenici i pjevači kao što su Vice Vukov, Mišo Kovač i Arsen Dedić, za kojeg posebno smatram da je najveći autor i umjetnik, ne samo u Hrvatskoj, već u cijeloj regiji.

image

Lea Dekleva

Ranko Suvar/Cropix

Ističe kako mu je posebno drago što će dijeliti pozornicu s Leom Deklevom, koja je autorica pjesme „Sami” koju će izvoditi na šibenskoj pozornici. Kaže da je s Leom kliknuo na ljudskoj razini, a u njegovu slučaju taj ljudski faktor ključan je u glazbi i stvaranju bilo čega novog.

- Pjesma ‘Sami‘ je ‘the song‘. Upravo iz tog razloga sam s velikom radošću i bez puno razmišljanja odlučio s njom privesti kraju svoj drugi studijski album. Kad sam ju prvi put čuo, osjetio sam da su stihovi iskreni i proživljeni, da je to nečija duša na papiru, a Lea Dekleva je s ovim ponovo pokazala da je veliki autor. Ne mogu ne istaknuti Branimira Mihaljevića s kojim do sada nisam imao prilike raditi, a oduševio me i aranžmanom i produkcijom te svojim pristupom radu u studiju i muzici, kao i gostujuće izvođače Matiju Dedića i Nikolu Marjanovića koji su svojom interpretacijom pjesmi dodali još jednu dimenziju svemirsku dimenziju.

Podijelio je s nama kako je u njemu oduvijek prisutna „potraga za znanjem” koja ga tjera da uči nove stvari. Stoga, počeo je učiti talijanski i plesati salsu.

- Mislim da čovjek uči dok je živ i nikad nije kasno, a kamoli sada dok sam još mlad. Radujem se svemu što mi život nosi i prilici da dođem do nekih novih spoznaja, da savladam nove vještine, pročitam nove knjige i naučim nove jezike. Talijanski me oduvijek zanimao i fascinirao jer je predivan i uživam slušati Talijane dok pričaju. Sam taj njihov razgovor je muzika za moje uši. Iz istog razloga sam započeo plesati salsu. Volim ples i pokret, uvijek sam se divio ljudima koji znaju plesati, a ples je i sastavni dio scene. Za sad sam u salsi savladao samo osnove, ali moram priznati da sam tu malo zakazao jer nisam već dugo bio na satu – rekao nam je, pa se potom nasmijao zbog svog „markiranja”.

Komentirali smo kako nam se čini da ga žene opsjedaju, što je glazbenik demantirao uz smijeh.

- Moj ljubavni status ostat će tajan, nemam potrebu da ga dijelim s drugima, to je moja privatna stvar. Volim žene, volim provoditi vrijeme u društvu žena, žene su posebna bića i njihova energija me baš umiruje, a najviše volim kad vidim osmijeh na njihovom licu.

Iako nam nije otkrio svoj ljubavni status, podijelio je s nama kako žene privuku njegovu pažnju, a čime ga mogu zadržati.

- Nemam poseban tip. Žena će me najprije privući fizički, ali zadržat će me svojim karakterom i samopouzdanjem. To je ključno da ima jasnu sliku o sebi. Fizički izgled, taj pokrivač i maska koju svakodnevno nosimo nakon nekog vremena postaje nebitna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 22:42