HRVATSKA SELENA GOMEZ

Pjevala je za Matea i Izabel Kovačić, a sad ide na Doru: Hoće li je ‘Nesreća‘ odvesti sve do Eurosonga?

Radi se o ljubavnoj pjesmi koja se odnosi na moje dvije dugogodišnje veze i velike ljubavi koje su završene, kaže nam Hana Mašić

Hana Mašić

 Fox Entertainment

Hani Mašić (31) pjesma “Nesreća“ 11. veljače bit će glavni adut za pobjedu na Dori, hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije. Ovoj Zagrepčanki glazba je u krvi, pjeva od malih nogu, nastupala je i na dječjoj Dori, natjecala se u talent showu “Zvezde Granda“, od milja je zovu hrvatskom Selenom Gomez, a njezinu glazbu obožava i jedan hrvatski nogometni reprezentativac...

A koliko Hana oduvijek vjeruje u sebe i zna što želi, najbolje pokazuje zanimljiva crtica iz njezina djetinjstva - naime, kad je sedmi rođendan poželjela proslaviti u jednoj od najskupljih dječjih igraonica u Zagrebu, sama se prijavila na glazbeno natjecanje i osvojila prvu nagradu - besplatnu proslavu upravo ondje. Otpjevala je hit “Da znaš“ Vesne Pisarović i ”pomela” konkurenciju, nakon čega su je roditelji upisali u zbor Zvjezdice, gdje je dodatno brusila svoj talent. Sve ostalo je povijest, a najbolje od budućnosti tek ju čeka. Njezina vojska obožavatelja iz cijele regije raste iz dana u dan, a Hani je u planu i proboj na inozemnu scenu.

Magistrirali ste ekonomiju, no ipak je presudila ljubav prema glazbi. Kako je vaša obitelj reagirala na tu odluku?

- Magistrirala sam 2016. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Nekih šest mjeseci radila sam u banci preko studentskog ugovora, dok sam paralelno završavala petu godinu na fakultetu. Bila sam na odjelu za kreditne kartice u ulozi operatera, što je zahtijevalo odlično poznavanje proizvoda i komunikacijske vještine. No mislim da su već od moje šeste godine svi u obitelji znali da ću se baviti pjevanjem, jer glazba je moja ljubav od malih nogu i nešto što sam uvijek radila u slobodno vrijeme. Fakultet sam završila više zbog društvenog i standarda mojih roditelja, jer ipak je to u ono vrijeme bio prihvaćen i cijenjen put, dok je danas situacija već malo drugačija. Naravno da uvijek postoji taj strah od nesigurne budućnosti na estradi - svi roditelji žele najbolje za svoju djecu - ali mi smo to kao obitelj uspjeli prevladati. Nisam dopustila da roditelji svoje strahove projiciraju na mene, a i dokazala sam im suprotno. Sad imam njihovu stopostotnu potporu.

image

Hana Mašić

Fox Entertainment

Rođena ste Zagrepčanka. Kakvo vam je bilo djetinjstvo?

- Jesam i pravo sam kvartovsko dijete! Prije mog rođenja roditelji i moje dvije sestre živjeli su u Medvedgradskoj ulici, dok je tata imao poslovni prostor na Malešnici. Kad su saznali da je još jedna beba na putu, odlučili su preseliti se na Malešnicu, tako da sam se ja rodila u zapadnom dijelu Zagreba. Bilo mi je predivno odrastati ondje, u manjoj sredini gdje se svi poznaju, tako da je svaki susjed imao ulogu roditelja. Svi su vrlo bliski i zaštitnički se odnose jedni prema drugima pa sam uvijek imala sigurnost i potporu. Išla sam u Osnovnu školu Malešnica, a srednja škola Lucijan Vranjanin bila mi je preko puta zgrade. Roditelji i sestre potpuno su me razmazili, uvijek su me obasipali poklonima, što i nije uvijek dobro, pogotovo sad kad sam starija, jer moj ljubavni jezik su pokloni i afirmacije, to uvijek očekujem, pogotovo od partnera. Kao klinci puno smo se igrali vani, od gumi-gumija, graničara, vožnje biciklom, voljela sam modu i naravno, uvijek sam se gurala nekome pjevati na okupljanjima.

Natječete se na ovogodišnjoj Dori. Što nam možete reći o svojoj pjesmi?

- Da, ove godine nastupam na Dori i jako sam uzbuđena! Ime pjesme je ‘Nesreća‘ i za nju je zadužen Boris Subotić, dok je aranžman radio Darko Dimitrov. Detalje ne bih otkrivala, ali radi se o ljubavnoj pjesmi koja nije posvećena isključivo jednoj osobi, već se odnosi na moje dvije dugogodišnje veze i velike ljubavi koje su završene. Osobno nisam imala sreće ljubavi i kad čujete pjesmu, osjetit ćete emociju. Neke dionice otpjevala sam plačući, ne zato što i dalje volim te bivše, nego zbog činjenice koliko teško mi je bilo i zbog svega kroz što sam prošla.

Što vama osobno znače Dora i Eurosong, tko su vam omiljeni izvođači s tih natjecanja?

- Naravno da sam kao dijete sve to pratila sa svojima kod kuće. Dora i Eurosong prvenstveno me podsjećaju na djetinjstvo, dom, obitelj, na moje snove kad sam kao dijete pjevala u zboru Zvjezdice. Osim toga, s 12 godina bila sam na prvom izboru za dječju pjesmu Eurovizije sa svojom prvom pjesmom ‘Otkucaj srca tvog‘. To je bilo 2003. godine i bila sam jako isprepadana! Zbog treme sam ispustila nekakav zvuk prije same pjesme koji uopće nije bio planiran, ali na kraju sam bila zadovoljna. Odlično sam se provela, upoznala cool klince, nakon toga sam pjevala na UNICEF-ovom koncertu, snimila reklamu za Ledo, odradila fora intervjue, bilo je to jako lijepo iskustvo. A što se tiče ‘prave‘ Dore, u sjećanju mi je najviše ostala Doris Dragović, bila mi je poput vile na Dori, a njezina pjesma ‘Marija Magdalena‘ bila mi je takav hit! I sad je! Pamtim i Ninu Badrić te njezinu pjesmu ‘Nebo‘. Ninu obožavam, jako je volim odmalena i vidim sebe u njoj. Fizički smo slične, vokalno također, barem meni.

Kako vi stojite s bivšim ljubavima, vjerujete li u prijateljstvo nakon prekida i druge šanse?

- Iskreno, kako s kim. U mom slučaju, neko vrijeme bili smo si dobri, ali dođe trenutak kad to više nije moguće. Vjerujem i ne vjerujem u prijateljstvo nakon prekida, svjesna sam što je moguće i do koje granice. Naravno, puno toga ovisi i o situaciji u kojoj se nađete, pogotovo ako imate djecu s bivšim. Prije sam davala druge šanse, ali što sam starija, sve manje vjerujem u njih, one vrlo rijetko uspijevaju. Nekad je knjigu dovoljno pročitati samo jednom.

Jeste li trenutačno zauzeti ili slobodni? Kakvi muškarci vas privlače?

- Slobodna sam i sad sam baš zrela. Znam što ne želim, tako da to brzo i eliminiram, ne želim gubiti vrijeme niti ga davati svakome. Volim ljubav, volim biti zaljubljena i jedva čekam biti sretna u ljubavi. Najviše me privlače alfa muškarci, nema mi ljepšeg od te prave muške energije! Također, muškarac čije ‘rane su zarasle‘ je ono što si želim - ovdje mislim na rane iz djetinjstva i bivših veza - samo tako ljubavni odnos može biti zdrav.

image

Hana Mašić

Fox Entertainment

Haljinu za Doru radi vam Matija Vuica. Koliko su vam bitni moda i scenski izgled?

- Da, Matija je zadužena za moju haljinu na Dori. Imamo neke ideje, ali Matija je uvijek originalna - sastajemo se tek ovaj tjedan, tako da niti ja još ne znam sve detalje. Jedino što mogu reći jest to da će haljina biti dugačka. Moda mi je strast i scenski izgled jako mi je bitan. Često se tako izražavam - jer moda je umjetnost, ali i prikaz trenutačnog stanja te raspoloženja.

Bili ste i u ”Zvezdama Granda”, koje su vam zapravo otvorile put prema široj publici. Koliko vam se život promijenio nakon toga?

- ‘Grand‘ mi je otvorio mnoga vrata i donio ogromnu medijsku pažnju. Već nakon prve emisije svaki medij na Balkanu pisao je o meni, doslovce sam od anonimne cure koja je tek završila fakultet postala donekle javno poznata, što mi je puno pomoglo u poslu. Društvene mreže su mi kroz godinu dana ‘eksplodirale‘! Plasirala sam se u finale 2017./2018., tako da će mi ‘Zvezde Granda‘ uvijek biti u lijepom sjećanju, zbilja su me tretirali kao najboljeg gosta.

Pjevali ste i na privatnoj zabavi Matea i Izabel Kovačić. Kakav su dojam ostavili na vas?

- Ovo pitanje ću preskočiti jer ih jako volim i cijenim i ne želim iznositi u javnost ništa iz njihovog privatnog života. Naše prijateljstvo mi je bitnije.

Kako biste opisali svoju glazbu, koje žanrove volite, u kojim smjerovima biste se voljeli razvijati u budućnosti, razmišljate li i o inozemnoj karijeri?

- Moja glazba je raznolika s obzirom na to da slušam i pjevam sve. I još se tražim, iako smatram da nikad neću pjevati smo jednu vrstu glazbe. Ne volim se trpati u kutije. Živim ovaj lijep život, istražujem sebe i sve oko sebe, fokusiram se na trenutak i veselim se svemu što mi budućnost nosi. Puno toga ovisi i o mom raspoloženju te prilici u kojoj se nalazim. Kad sam tužna, tu su Oliver Dragojević i Dino Merlin, u teretani slušam Drakea ili Malumu, vani slušam narodnu, kod roditelja sevdah, znači sve! Što se tiče inozemne karijere, upravo razmatram jednu ponudu iz Londona, ali još vam ne mogu reći ništa konkretno. Trenutačno sam sva u Dori, uzet ću si mjesec dana slobodno da se u potpunosti fokusiram na to i dam svoj maksimum.

Ima li trzavica i ljubomore na glazbenoj sceni, kakva su vaša iskustva dosad?

- Toga ima svugdje, ali iskreno, ne obazirem se na to, više sam usredotočena na sebe, nego na druge. Bitno je samo ono što ja šaljem u svijet, jer samo za to mogu biti odgovorna. Bježim od drame, to su mi preniske vibracije i ne pripadam tome.

Kako se nosite s kritikama?

- I za to me boli briga, iskreno, pogotovo sad kad sam u malo zrelijim godinama. Tome uopće ne želim pridavati pažnju.

Gdje se vidite za desetak godina, koji su vam planovi, želje, snovi i ambicije?

- Pjevat ću do kraja života, ali isto tako želim pokrenuti vlastiti biznis i brend o kojem razmišljam već neko vrijeme. Voljela bih imati nekretnine za sigurnost i pasivan prihod. Želim puno putovati, biti okružena pravim prijateljima i dobrim ljudima, biti sretna u ljubavi, kako kažu - ‘dok nas smrt ne rastavi‘, biti sretna sama sa sobom, ispunjena i s mirom u sebi.

image

Hana Mašić

Fox Entertainment
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:28