‘ČAROBNA STVAR‘

Pobjednička pjesma Splitskog festivala ima spot: Neno i Zorana snimili retro, ljubavni mini-film

Redatelj Milan Latković vodi vas na put u neka druga vremena, a odlična šminka i kostimi dodatno pojačavaju vizualnu atraktivnost
 Foto/Screenshot

Nakon nedavnog uspješnog predstavljanja na jubilarnom 60. Splitskom festivalu, "Čarobna stvar" Nene Belana i Zorane Kačić Čatipović proglašena je pobjedničkom pjesmom osvojivši Prvu nagradu publike, a Neno je primio i nagradu za najbolji aranžman. Pjesma, koja je nastala kao produžetak suradnje započete radom na Belanovu autorskom mjuziklu "Bambina", koji je početkom ove godine bio postavljen na pozornicu splitskog HNK (gdje Zorana radi kao glumica u stalnom angažmanu), dobila je i čaroban videospot u režiji Milana Latkovića.

- Sretan sam što je spot za pjesmu 'Čarobna stvar' napokon ugledao svjetlo dana. Ovom prilikom javno želim zahvaliti kolegi, prijatelju i cimeru Giulianu te svim tim divnim ljudima, glumcima HNK Split, s kojima sam radio na mjuziklu 'Bambina'. Također i cijeloj ekipi iz HNK na čelu s intendantom Srećkom Šestanom, koji su mi nesebično pružili potporu u stvaranju ovog šarmantnog i emocijama prožetog mini-filma. Naravno, sretan sam i zbog Zorane jer se moja vizija o našem duetu, nakon čarobne pobjede na Splitskom festivalu, napokon pretočila i u jedan prekrasan vizual, zahvaljujući upravo režiji Milana Latkovića. Čaroban je ovaj dan! - zadovoljno kaže Neno.

Svoje dojmove o ovoj posebnoj suradnji ispričala nam je i Zorana: "Sretna sam i ponosna na sve koji su sudjelovali u kreiranju ove lijepe priče. Veliko hvala svim mojim dragim kolegama iz HNK Split na čelu s intendantom Šestanom koji su mi nesebično pomogli u realizaciji spota i koji su me čitavo vrijeme podržavali. Hvala svima koji su me trpili u ovom periodu snimanja ovog čarobnog spota, najviše tetama u garderobi u kazalištu. Hvala posebno mom glazbenom partneru Neni, koji je s veličanstvenom strpljivošću ispratio sve moje neočekivane ženske mušice, a koje sam mu čitavo vrijeme upražnjavala. Isplatilo se!".

- Nenu Belana upoznao sam dok sam režirao 'Oceane ljubavi', obradu Nenine pjesme u izvedbi CAMBI-ja. Dogovorili smo se za suradnju na njegovu idućem spotu za duet sa Zoranom i pjesmu 'Čarobna stvar'. Zoranu sam već poznavao s prijašnjih snimanja pa smo tako uz nekoliko kava osmislili priču o ljubavi između pjevačice i 'šarfera' - asistenta snimatelja koja se dogodi na snimanju spota za njezinu pjesmu.

image
Foto/Screenshot

Radnja se odvija 50-ih godina prošloga stoljeća. Taj ambijent mi je odgovarao stilu pjesme 'Čarobna stvar' i tu su nam nesebično priskočili u pomoć glumci iz mjuzikla 'Bambina', tijekom kojega su se Neno i Zorana i povezali. Glumci splitskog HNK i Belan u spotu glume ekipu redatelja, snimatelja i asistenata koji snimaju spot pjevačkoj zvijezdi Zorani. Prelijepo dvorište Vile Dalmacije bilo je jedini realan izbor i poslužilo mi je kao savršena scenografija za ovu stvar.

Neno je očaran Zoranom, a ona uživa u njegovoj pažnji dok je fotografira tijekom snimanja. Na kraju se ipak rastaju, a ona uzima njegov fotoaparat kao suvenir. Puno godina kasnije Zorana dolazi u Neninu fotoradnju kako bi razvila upravo te slike i vratila mu fotoaparat te se bude stari osjećaji i nostalgija i uistinu izgleda da ljubav jest čarobna stvar i da godinama nakon još postoji. Uživao sam radeći ovaj spot jer volim formu kratkog filma, a ovdje sam dobio priliku napraviti upravo to. Neno je bio odličan amaterski glumac i nisam se umorio davajući mu upute.

image
Foto/Screenshot

Glumci splitskog HNK, uključujući i Zoranu, odradili su sve sa smješkom i guštom. Sve u svemu, odlična suradnja i veliki užitak. Nadam se da će se ponoviti. Zahvaljujem se kinoklubu Split i fotoklubu Split na posuđenim starinskim fotoaparatima, kamerama, stativima... - kaže redatelj Milan Latković, koji je pjesmu besprijekorno pretočio u videospot kojim nas je poveo na put u neka druga vremena, a odlična šminka i kostimi dodatno su pojačali vizualnu atraktivnost ovog doista posebnog uratka. Dirljiva ljubavna priča prava je audio-vizualna poslastica, stoga uživajte, otplovite u možda vlastitu prošlost ili se samo prepustite sanjarenju i maštanju jer ljubav je doista "Čarobna stvar".

image
Foto/Screenshot
image
Foto/Screenshot
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:12