LOVRO JURAGA

Pobjednik showa Zvijezde pjevaju otkriva nam što mu je sljedeći cilj: ‘Nadam se da ću to ostvariti...‘

Mladi glumac i njegov mentor Vjeko Ključarić pobjednici su 12. sezone showa "Zvijezde pjevaju". Žiri nije šetedio komplimente

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić, Zvijezde pjevaju 2023

 /Dario Njavro/hrt

U show "Zvijezde pjevaju", 22-godišnji Lovro Juraga ušao je kao veliki fan te emisije. Doduše, u prvom se trenutku, kada je dobio poziv s HTV-a da se priključi natjecateljima, dvoumio. Kako je rekao, nije bio siguran je li pravo vrijeme za to, treba li još malo pričekati s takvim angažmanom, još malo poraditi na glasu i nastupu. Pokazalo se da je vrijeme bilo pravo. Lovro i njegov mentor Vjeko Ključarić, pobjednici su 12. sezone popularnog showa.

I ne samo to: rijetko je koji natjecateljski par tijekom godina postojanja hrvatske verzije "Zvijezde pjevaju" dobio toliko komplimenata žirija kao njih dvojica.

image

Lovro Juraga

Marko Miscevic/Cropix

U finalnoj emisiji taj je dvojac izveo pomno odabrane pjesme. Balada "Pelin i med" donijela im je maksimalne bodove i mnogo emocija u studiju. Mario Lipovšek Battifiaca rekao je Lovri da je u svakom žanru sjajan, pa tako i u baladi, dok je Marko Tolja kazao kako je on najbolji pjevač ove sezone. S njima se složila i Danijela Martinović. Ništa drugačije nije bilo ni kada je dvojac izveo legendarni "Nocturno". Pjesmu je odabrao Lovro, kao "pjesmu koja mu je obilježila život". Na kraju, članovi žirija za njihovu su izvedbu pjesme "Zitti e Buoni", talijanskih eurovizijskih pobjednika Maneskina, rekli da je jedna od najboljih u svim sezonama ovog showa. Tu su pjesmu Vjeko i Lovro odabrali kao svojeg favorita.

- Ne znam, teško je čovjeku samom za sebe govoriti, ali lijepo je čuti pohvale. Odabrali smo ponoviti tu pjesmu jer nam je treća emisija, u kojoj smo je otpjevali, bila posebna. Izvodili smo rock koji Vjeko i ja privatno obožavamo. Dobili smo maksimalne ocjene, imali smo dobar scenski nastup - rekao je Lovro, koji se u nedjelju pomalo oporavljao od slavlja. - Malo smo se podružili s cijelom ekipom iz showa, a nakon toga sam nastavio slaviti s obitelji.

Ovaj mladi glumac, student zagrebačke Akademije dramske umjetnosti, sada doista može reći da mu je 2023., barem zasad, jako dobra godina. Naime, krajem siječnja dobio je medijsku nagradu Zlatni studio za novo lice u kazalištu, za ulogu Momka u predstavi "Don Juan" zagrebačkog HNK. Njegov glas gledatelji su mogli čuti u live prijenosu dodjela nagrade. Upravo tim je nastupom oduševio Vjeku, kojeg svi znaju iz "A strane" i "The Voicea". Vjeki Ključariću ovo je bilo prvo mentorstvo u showu, a njegov učenik je prezadovoljan.

image

Zvijezde pjevaju, finale 12. sezone

/Dario Njavro/hrt

- Vjeko me poučio svojim trikovima u pjevanju. Pokazao mi je, a to je najvažnije, kako biti dobra i velika osoba, jer je on sam takav. Mislim da ćemo ostati prijatelji nakon ovog showa. Vjerujem da će biti odličan u ulozi oca, kao što je i u ulozi mentora - kazao je Lovro nedavno i dodao kako mu je najveći izazov bio otvoriti se u pjevačkom smislu, ali Vjeko ga je posložio.

Iz emisije u emisiju showa "Zvijezde pjevaju", Lovro je dokazivao da doista ima sjajan glas. Marko Tolja i Mario Lipovšek više su mu puta govorili kako ga "mrze" i preporučivali mu da se drži glume. Jer, govorili su u šali, ako se on baci u glazbene vode, oni će ostati bez posla.

- Dobio sam mnogo predivnih komentara tijekom cijele sezone. To doista mnogo znači - rekao je Lovro, koji se vidi u mjuziklima. - Uz brata Marka, a i njegovu suprugu, oduvijek sam pratio mjuzikle, od svoje četvrte godine. I mislim da sam ih počeo obožavati pogledavši "Jadnike" i "Mačke"... Svakako želim raditi u mjuziklima. Nadam se da će biti prilike za to.

Nakon nekoliko dana odmora, koje će uzeti nakon dva i pol mjeseca pjevačkih napora, prvo će se usredotočiti na studij.

image

Lovro Juraga i Vjeko Ključarić, Zvijezde pjevaju 2023

/Dario Njavro/hrt

- Kada kažem da su bila dva i pol mjeseca napora... U stvari to nije bio napor nego lijepo iskustvo, ali čovjek se umori. Vjeko i ja smo se svakodnevno bavili emisijom, dogovarali se oko svakog detalja, planirali i razmišljali o izboru pjesama. I on i ja smo poprilični štreberi, volimo da sve bude savršeno - kaže Lovro, koji je sa svojim mentorom "odmah kliknuo". - Veselio sam se kada sam čuo da će mi on biti mentor, i nije to nikakva kurtoazija kada kažem da smo postali prijatelji. Uostalom, bilo smo zajedno u nekim jako bitnim trenucima naših života. Kada smo radili petu emisiju "Zvijezde pjevaju", Eni, Vjekina supruga, završila je u rodilištu. Cijelo vrijeme govorili smo o njegovoj nervozi. Dan kasnije Eni je rodila njihovu kćer. Veselim se otići na Krk i upoznati malu Elvie.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 11:34