THE VOICE HRVATSKA

POČINJE NAPETA NOKAUT FAZA NATJECANJA Prvih 12 kandidata pokazat će što su naučili od mentora

Vanna, Massimo, Gobac i Dečak imaju težak zadatak jer moraju odlučiti koga će od svojih sjajnih mladih kandidata poslati dalje, a tko će morati otići
 Dario Njavro

Večeras počinju nokauti, druga faza natjecanja u glazbenom showu “The Voice Hrvatska”! Mentori Vanna, Davor Gobac, Massimo Savić i Ivan Dečak su okupili svoje timove.

Nakon što su ih upoznali te sa svojim vokalnim trenerima i producentima pripremali za nastupe, došlo je vrijeme teških odluka. Kucnuo je čas da natjecatelji pokažu što su dosad naučili od mentora i sav svoj pjevački talent u idućoj fazi natjecanja - nokautu. Naime, u ovoj fazi natjecanja mentori suprotstavljaju natjecatelje iz svoje ekipe koji pjevaju po jednu pjesmu pred gledateljima u studiju. Odmah nakon izvedbe mentor mora odabrati one koji idu dalje i one za koje natjecanje završava, a može odabrati i natjecatelje za finale nokauta.

U finalu, u slučaju da mentor nije odabrao sve one koji nastavljaju natjecanje u sljedećoj fazi - dvoboju, poziva odabrane natjecatelje iz svoje ekipe koji pjevaju drugu pjesmu u studiju te bira one za sljedeći krug. Slijedom toga, u svakoj od naredne tri emisije nokauta mentori se moraju oprostiti od najmanje jednog natjecatelja, najmanje jedan natjecatelj izborit će mjesto za nastavak, a netko od njih može dobiti i drugu priliku te u finalu nokauta pokušati izboriti svoje mjesto za prolazak dalje.

Teške odluke za mentore, teški zadaci za natjecatelje, a mi predstavljamo prvih dvanaest kandidata koji će se večeras probati izboriti za ostanak u showu.

Tim Ivana Dečaka

Povratnik, mladić koji svira 10 instrumenata i ljubitelj countryja

Ispred tima Ivana Dečaka večeras pjevaju Karlo Vudrić, Leon Gospodarić i Jakob Grubišak. Jakob svira gitaru i klavir. Pjevački je talent otkrio na završnom ispitu u glazbenoj školi - svi su mu rekli su da bi se pjevanjem trebao baviti u budućnosti. Pop i country njegovi su glazbeni stilovi, a rado sluša i novokomponiranu glazbu, kao i njegovi vršnjaci. Ovaj 18-godišnji gimnazijalac iz Zagreba voli odlaziti na koncerte. Na “The Voice” se prvo prijavio njegov prijatelj, a Jakob je sada odlučio pokazati mu “kako se to radi”.

Karlo je bio natjecatelj druge sezone “The Voicea”, pa kao povratnik želi dati sve od sebe kako bi popravio dojam iz prethodne sezone, jer kaže da se promijenio. Ovaj 25-godišnjak pjeva, svira mandolinu i bubnjeve, piše tekstove pjesama, sklada glazbu... Samouki je glazbenik, a idol mu je Freddie Mercury. Nastupao je na mnogim festivalima, a njegovi su glazbeni stilovi rock, pop, indie i blues. Karlo potječe iz umjetničke obitelji. Otac je pisao pjesme, majka je slikarica, jedan mu brat pleše, a drugi svira gitaru. Upravo će mu majka i braća biti najveća potpora u natjecanju koje smatra prigodom koju sada mora zgrabiti, iskoristiti i ne ispuštati iz ruku.

Leona je s glazbom upoznala baka kada je imao tri godine. Nastupala je u crkvenom zboru, s njim je komunicirala glazbom i osvijestila mu njegov pjevački talent. Važnu ulogu na njegovu glazbenom putu imao je njegov otac, koji ga je naučio svirati prve akorde na gitari. Leon danas, uz pjevanje, svira desetak instrumenata na kojima svakodnevno improvizira i stvara mnogobrojne melodije. Svirao je u bendu Rock akademije, a član je i orkestra koji vodi Rikardo Luque. Pronalazi se u mnogim glazbenim stilovima, a pop, rock, funk, punk i country izvodio je na mnogobrojnim nastupima pred publikom. Spreman je na nove glazbene izazove.

Tim Davora Gopca

Samouka glazbenica, studentica koja se ne boji scene i alternativac

Ispred tima Davora Gopca danas nastupaju Eni Pupić Marijan, Dora Juričić te Vinko Ćemeraš.

Eni je samouka glazbenica. Sve što je o glazbi naučila, rezultat je njezina upornog vježbanja i truda. Od osnovne škole pjeva pred prijateljima koji su primijetili njezin potencijal i talent. Prije nekoliko godina pjevala je u bendu Vertigo. Posebno pamti nastup na splitskoj rivi kao predgrupa TBF-u te pobjedu na natjecanju “O Hare”. Ova 22-godišnjakinja iz Splita radi u trgovini zdrave hrane i kozmetike, a uz to dizajnira izloge mnogih trgovina. Jako voli i crtati, a sve što radi, radi uz glazbu. Jasno joj je da su njezini bližnji oduševljeni njezinim načinom pjevanja, a takve reakcije želi izazvati i kod gledatelja “The Voicea”.

Dora je završila glazbenu školu i svira klavir, a članica je amaterskog benda s kojim aktivno nastupa. Christina Aguilera pjevački joj je uzor, a pop, r&b i rock njezini su glazbeni stilovi. Želja joj je naučiti svirati saksofon i profesionalnije se posvetiti glazbi, ali tu njezinim ambicijama nije kraj. Ova 23-godišnjakinja iz Zaprešića studentica je Fakulteta prometnih znanosti. U slobodno se vrijeme bavi sportskim plesom, ali pjevanje je njezina najveća strast. Dora nema strah od javnog nastupa, uvjerena je u svoje pjevačke sposobnosti i želi i dalje učiti od svog mentora Gopca.

Vinko svira gitaru, piše tekstove, sklada i aranžira pjesme. Počeo je pjevati kao petnaestogodišnjak. Izvodi alternativni rock, kao i pjesme Pearla Jama, Oasisa, Urbana... Vinko je i autor vlastitih pjesama koje desetak godina izvodi u pubovima i na festivalima. Nastupao je na festivalima Exit i Star, a dio je i Anarhiv dua. Pjesme stvara na engleskom jeziku jer mu tako puno bolje zvuče.

Ovaj 25-godišnjak studira informacijske znanosti u Mostaru. Živi sam u obiteljskoj kući i brine se o životinjama i imanju. Roditelji mu žive u Njemačkoj, a braća u Irskoj i Dubrovniku.

Tim Massima Savića

Argentinka koja istražuje svoje korijene, gitaristički prvak i skejter zaljubljen u glazbu

Massimov tim danas u “The Voice Hrvatska” predstavljaju Maria Florencia Celani, Eric Vidović te Vjekoslav Banovčić.

Temperamentna 31-godišnja Argentinka sa zagrebačkom adresom Maria Florencia pjeva, piše pjesme, pleše i glumi. Glazbom se bavi još od vrtićkih dana, a glazbeno obrazovanje stjecala je u argentinskom Musical Teatheru. Studira hrvatski jezik na Filozofskom fakultetu, a želja da bolje istraži svoje podrijetlo glavni je motiv zbog kojeg se odlučila preseliti u Hrvatsku. Obitelj joj nedostaje, ali Maria je čvrsto odlučila ostvariti svoj san i postati pjevačica u Hrvatskoj. Sebe vidi u r&b i pop glazbenom pravcu, a zbog zanimljiva izgleda i plesačkog talenta prozvana je hrvatskom Shakirom. Do sada je nastupala u mjuziklima, ali i u Uredu predsjednice Republike Hrvatske.

Eric je s tri godine na dar dobio dječji saksofon i gitaru koje je svirao cijele dane. Glazbenu školu upisao je s devet godina, a ubrzo je postao državni prvak u sviranju gitare te je pobjeđivao i na raznim međunarodnim natjecanjima. Ovaj 18-godišnji glazbeni improvizator sada pjeva i aktivno se bavi glazbenom produkcijom te skladanjem pjesama u svojemu studiju. S bendom nastupa na festivalima, u kafićima, a drage su mu i svirke na ulici. Posebno pamti koncert s Tonijem Cetinskim u Čakovcu pred deset tisuća ljudi. Njegov je glazbeni stil pop pa posebno cijeni Eda Sheerana, a voli i dobar rock koji izvodi AC/DC.

Vjekoslav (20) iz Nove Gradiške studira dizajn. Oslikava odjeću, a jako voli i grafite. S prijateljima se često druži u skejt-parku, a uvijek pronađe vremena i za pjevanje. Jedino je u glazbu spreman uložiti maksimalan trud. Kako kaže, njegov život je spoj umjetnosti i sporta. Uz skejt i ekstremne sportove koje obožava, Vjekoslav potpunu ispunjenost pronalazi u glazbi. Završio je glazbenu školu i pjevao u zboru, svira klavir, piše pjesme i trenutačno je glavni vokal u bendu. Voli pjevati i svirati na ulici, a do kraja godine planira objaviti i nekoliko svojih pjesama. Uzori su mu Urban i Goran Bare, a najdraži glazbeni žanrovi grunge, rock, blues i pop-rock.

Tim Ivane Vrdoljak Vanne

Bivša misica, ljubiteljica plesa i dečko koji voli i blues, i sevdah, i jazz

Vannin tim predstavljaju Albina Grčić, Angelica Zacchigna i Kristian Marolt

Albina je studentica engleskog jezika i književnosti te povijesti na Filozofskom fakultetu u rodnom Splitu. Živi s bakom koja joj je najveća potpora i koja je od djetinjstva podupirala Albininu bujnu maštu. Šest je godina u glazbenoj školi svirala klavir, a kao osmogodišnjakinja pridružila se “Music Talentsu”, glazbeno-edukativnom projektu za djecu, mlade i odrasle. Na taj je način zavoljela scenu, a ta je ljubav dosad nije napustila. Prekretnica u njezinu životu i najljepše iskustvo bio je školski mjuzikl koji je Albinina škola pripremala u suradnji s engleskim kolegama u HNK u Splitu. Obožava višeglasja i pjevanje na španjolskom.

Angelica, bivša Miss Hrvatske, s osam je godina počela svirati klavir, a pjevanjem se bavi od 16. godine. Avanturistica je koja glazbeno voli izlaziti iz zone udobnosti. Stilski se ne određuje nego pronalazi u različitim glazbenim stilovima, od r&ba i soula do popa, disca i funka. Uz pjevanje, Angelica uživa i u plesu. Ova 25-godišnjakinja iz Dajle studira jazz pjevanje na Muzičkoj akademiji u Trstu, a Miss Hrvatske postala je 2016. i to slučajno, kada se pojavila na audiciji na kojoj je htjela prijaviti svoju mamu, ali se svidjela agentici i u završnici izbora ljepote je i pobijedila. Ovakav rezultat priželjkuje i u “The Voiceu” na koji se prijavila kako bi stekla glazbeno iskustvo.

Kristian se pronalazi u sevdahu, popu, ali i rocku te jazzu. Glazbom se bavi od malih nogu. Nastupao je u školskom i crkvenom zboru te na mnogim priredbama. Ipak, glazbu je zapostavio sve do 14. godine kada je, nakon majčine smrti, shvatio da je glazba jedini način da izbaci bijes i poboljša vlastiti glazbeni talent. Tada se prijavio i na lokalno natjecanje na kojemu je i pobijedio. Ovaj 25-godišnjak piše tekstove pjesama, uči svirati klavir, slika portrete te popularne hrvatske pjesme prevodi na engleski jezik. Uzori su mu Gibonni, Jacques Houdek i Massimo. U “The Voiceu” želi upoznati kreativne i zanimljive ljude te ostvariti što bolji plasman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:47