PREMIJERA

Pogledajte novi spot ‘Detoura‘: Pjesma govori o nepoželjnim kontaktima, razularenom slavlju...

Jedan od omiljenih domaćih sastava, grupa Detour, donosi nam ‘Slavlje‘
 PR

Jedan od omiljenih domaćih sastava, grupa Detour, donosi nam 'Slavlje', pjesmu koja govori o trenutno nepoželjnim bliskim kontaktima, razularenom slavlju na kojemu se ljudi grle, ljube, razbijaju čaše o pod...

"Volio bih da se ova pjesma ne shvati kao provokacija već kao komentar trenutka u kojemu živimo kroz prizmu sjećanja na zajedništvo i neka bolja vremena koja će se, nadam se, uskoro vratiti", pojasnio je autor i frontman grupe Nenad Borgudan o novom singlu te dodao: "Pjesma govori o tome kako je kada završiš na krivom tulumu na kojem smo se svi ponekad našli, gdje ne znaš niti jednu pjesmu, ali na kraju ti jedino preostaje pridružiti se slavlju"

Na novoj pjesmi pridružile su se Karla Krmpotić i Dora Mijat, dvije nove vokalistice grupe Detour za koje Nenad ne štedi riječi hvale: "Zvuk je bogatiji, Karla i Dora su harmonijski oplemenile cijelu priču, a ne sumnjam da će pridonijeti i sasvim novoj dinamici na pozornici".

Detour je priču novog albuma otvorio prije ljeta s pjesmom 'Šarena' i trenutno je, prema riječima glavnog autora Nenada Borgudana, u fazi priprema novih pjesama.

image
Detour
Goran Berović

"Ovo vrijeme izolacije, kada već mjesecima nema koncertnih nastupa, fokusirali smo na studijski rad. Spremno je čak petnaest pjesama i nekim svojim tempom ćemo ih snimiti. Radimo pjesmu po pjesmu, a plan je do kraja 2021. godine finalizirati album i nadam se predstaviti ga jednim velikim zagrebačkim koncertom."

Video broj za novi singl je realiziran primjereno mjerama, kaže Borgudan.

"Uz podršku Tomislava Brđanovića, a u situaciji kada nam nije omogućeno da snimamo spot s većim brojem statista na setu, posegnuli smo za video stockovima s interneta kako bismo što vjerodostojnije približili atmosferu i tematiku pjesme. Nekoliko dana smo radili selekciju video clipova među kojima smo odabrali i malo pomaknute scene dobivši time vrlo zabavan i zanimljiv spot. Novo normalno donijelo nam je očigledno i neke do sada neuobičajene načine video prezentacije", objasnio je Borgudan.

image
PR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. studeni 2023 10:04