NEIZDRŽIVO

Pohotni Dragan iz Njemačke Rozgi dvije godine slao gnjusne poruke i dolazio joj pred kućna vrata

Slao je i poruke u kojima je insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu te je otvoreno govorio da želi s njom imati intimne odnose
Jelena Rozga
 Ranko Suvar/Cropix

Na nedavnom nastupu u Beogradu, prvom većem otkako se pojavila pandemija koronavirusa, Jelena Rozga (43) nije dala ni naslutiti da joj se u proteklu godinu dana u životu odvijala prava drama. Ljetos je tek šturo kazala kako joj je ove zime, dok je cijela Hrvatska, pa tako i Split, bio “pod ključem”, nepoznati muškarac dolazio pred zgradu, što je pjevačicu jako uznemirilo.

Slobodna Dalmacija doznaje kako se radi o 53-godišnjem Draganu C. protiv kojeg je Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu i zatražilo od suda da prihvati njihov kazneni nalog. Za državljanina Hrvatske koji živi u Njemačkoj traži se određivanje šest mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, i to zbog toga što se nametljivo ponašao prema Jeleni Rozgi.

Kako stoji u optužnici, deset godina starijeg muškarca tereti se da je od 13. kolovoza 2019. godine do početka rujna 2020. godine, dakle nešto više od godinu dana, preko svog e-maila i raznih profila na društvenoj mreži Instagram slao neprimjerene poruke na Rozgin e-mail i Instagram.

U tim je porukama inzistirao da se njih dvoje moraju družiti, iskazujući joj veliku privrženost, a slao je i poruke u kojima je insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu te je otvoreno govorio da želi s njom imati intimne odnose. Pjevačica je, naravno, nakon što je dobila ovako gnusne i nebulozne poruke, odbila svaku komunikaciju s njim. No, on je nastavio u "svom ritmu", slao joj je svoje fotografije i fotografije sebe kako vozi svoj Audi te joj je nudio da ide u određene splitske trgovine u kojima je on ostavio poklone kupljene specijalno za nju.

Sredinom kolovoza ove godine pojavio se na kućnim vratima popularne pjevačice, više puta je zvonio u nadi da će mu otvoriti, a kako bi joj pokazao da misli ozbiljno, fotografirao se ispred ulaza u njezinu zgradu, i to da se vidi njezino ime, te joj slao te fotografije. Nastavio je i u idućim danima slati bezbroj poruka u kojima je uporno naglašavao da želi s njom imati blisku vezu i intimni kontakt.

Kad je krajem kolovoza ove godine vidio da je ona na Instagramu objavila fotografiju s Peristila gdje je bila s društvom, najavio joj je u porukama da će doći, što je i napravio te joj se obratio. Užasnuta pjevačica odbila je s njim komunicirati i tražila da je ostavi na miru i više ne uznemirava. Sve je potom prijavila i policiji. Pohotni gastarbajter na ispitivanju je kazao da je točno sve što je pjevačica kazala na policiji te da joj se prvi put obratio 2017. godine preko Facebooka.

Potvrdio je sve navode iz kaznene prijave te je rekao da sad zna i vidi da pjevačica s njim ne želi kontakt. Rekao je i da je očito imao pogrešan dojam te je spreman prestati ovako se ponašati. Ako Općinski sud prihvati kazneni nalog ODO-a i ako se okrivljeni ne bude žalio na njega, tada će postati pravomoćna predložena uvjetna kazna. Ako, pak, on bude prigovarao na kazneni nalog, tada će se ići u suđenje te u tom slučaju ODO traži da ga sud kazni s osam mjeseci zatvora, uz rok kušnje od tri godine.

- Bilo me strah čak i po danu. Morala sam izaći kako bih prošetala psa, nije mi bilo svejedno. Samo sam se okretala oko sebe. Pa tko voli živjeti u strahu, trčati prema liftu i slično? - kazala je prije nekoliko mjeseci uplašena pjevačica za RTL-ovu emisiju "Exkluziv". Grozan osjećaj, ispričala je Jelena, koja je prije devet godina doživjela jednaku situaciju i kao da je pravi magnet za privlačenje pomahnitalih obožavatelja.

Tada ju je opsjedao jedan splitski poštar, zbog čega je potražila i pomoć policije. Dolazio joj je pred vrata splitskog stana, zvonio na parlafon govoreći joj da je voli i da je samo njegova, zbog čega sva u strahu nije izlazila iz zgrade. Slobodna Dalmacija onda je doznala kako se radi o muškarcu koji je u tom trenutku imao 50 godina.

Upoznali su se na "Noći Imoćana" u Dugopolju, gdje je posjećivala blisku prijateljicu, nesvjesna da će time započeti njezina noćna mora. Prvo joj se pokušavao približiti komplimentima, a kada mu to nije uspjelo, počeo je dolaziti na vrata ili sjediti u automobilu ispred njezina stana. Iako u početku nije reagirala, kako muškarac nije prestajao, Rozga je, u strahu za život, sve prijavila policiji.

Cijeli slučaj kulminirao je kada je navodno zaprijetio i mladom Ivanu Huljiću, sinu Tončija Huljića, nakon što je u medijima čuo da su Rozga i on u ljubavnoj vezi. Sama Splićanka to je demantirala rekavši kako je riječ o prijateljstvu. Premda je policija privela poštara, nakon što je ispitan, pušten je vrativši se na svoje radno mjesto, prije čega je neko vrijeme proveo na odjelu psihijatrije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:14