ZAJEDNO NA SETU

Popović-Volarić: ‘Moj sin je zbog korona zastoja na faksu došao učiti posao tonskog snimatelja‘

Otac i sin, Janko (41) i David (22) ovih dana vrijeme provode zajedno na setu serije ‘Dar Mar‘, no nije im to prvi put, otkriva glumac
Janko Popović-Volarić i njegov sin David
 Instagram

David je zgodan na tatu - slažu se obožavateljice Janka Popovića-Volarića (41) koji je na Instagramu objavio fotografiju sa svojim 22-godišnjim sinom snimljenu na setu serije "Dar Mar" koja se emitira na Novoj TV.

- Obiteljska manufaktura... sin tonac, tata igralec - napisao je uz fotografiju popularni glumac kojem ovo nije prva poslovna suradnja s Davidom.

- David je uslijed 'korona zastoja' s faksom malo došao učiti posao tonskog snimatelja na set, a obojici nam je bio stvarno veliki gušt raditi zajedno. Nas dvojica smo se već našli na pozornici zajedno prije nekoliko godina na Histrionskom ljetu, prije petnaestak godina bili smo skupa u kadru u 'Ponosu Ratkajevih', a sada i na setu 'Dar Mara', u nekim novim ulogama - objašnjava Janko Popović Volarić, čiji lik u seriji publika još nije imala priliku vidjeti.

image
Janko Popović-Volarić
Damjan Tadic/Cropix

Sudeći po njegovoj uniformi s fotografije objavljene na Instagramu, izgleda da ćemo glumca gledati u liku policajca, a o čemu se točno radi publika će saznati uskoro, poručuju s Nove TV, na čijem je setu pala i zadnja klapa nakon što je snimljeno svih 150 epizoda ove uspješne humoristične serije u kojoj glume Ksenija Pajić, Roko Sikavica, Milan Štrljić, Barbara Rocco, Marko Braić, Fabijan Pavao Medvešek, Jan Kerekeš, Ankica Dobrić... Pažnju javnosti izazvala je i prva cameo uloga bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Nastavak u kojem je predsjednica posjetila Dizmovo bio je najgledaniji do sada, a uz tu epizodu 30. prosinca bilo je više od 586 tisuća gledatelja, te je ostvarila 38 posto udjela u gledanosti.

Posebnost ove serije svakako leži i u činjenici da su čitav set, pitoreskno primorsko mjesto Dizmovo, te svi njegovi interijeri kao i eksterijeri napravljeni upravo u Zagrebu. Produkcija Nove TV i ovaj put podigla je ljestvicu produkcijskih standarda u Hrvatskoj te je za potrebe snimanja serije "Dar Mar" na Zagrebačkom velesajmu napravljen najveći set na otvorenom. Seriju svakodnevno u prosjeku prati gotovo pola milijuna gledatelja, ona ostvaruje 30,6 posto udjela u gledanosti te je "Dar Mar", uz seriju "Kud puklo da puklo", najgledanija domaća serija u 2021. godini.

Podsjetimo, Janko je Davida dobio kada mu je bilo samo 18 godina, a zbog očinstva je gotovo preko noći morao odrasti. Da bi ga mogao uzdržavati, zaposlio se kao grafičar u novinama. Nakon bezuspješnog pokušaja da upiše kameru, opredijelio se za glumu. Davidova je majka pjesnikinja Ines Peruško Rihtar (43) s kojojm nerijetko objavljuje fotografije na svom Instagram profilu.

- Rano roditeljstvo ti prereže mladost i ono što ona prirodno nosi sa sobom, ali, s druge strane, nemjerljivo je ono što dobiješ zauzvrat. S jedne strane, sumanuto je u toj dobi imati dijete, ali opet, moj stari je, primjerice, u savršeno normalnim godinama dobio mene pa je bio očajan otac. Nikako nisam htio Davidu priuštiti svoje iskustvo. Ne kažem da sam se savršeno snašao, ali doista sam se trudio. Viđamo se koliko god možemo, što s obzirom na moj posao nikako nije koliko bismo htjeli, ali vrlo smo bliski. Prilično smo razvili taj odnos jedan na jedan, koji je i prijateljski, ali predstavljam mu i autoritet - ispričao je prije nekoliko godina glumac za Gloriju, a ne krije da priželjkuje još djece.

Inače, Janko, koji iza sebe ima i trogodišnji brak s glumicom i aktivisticom Jelenom Veljačom, trenutno uživa s instruktoricom fitnessa Petrom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 13:59