ZVIJEZDA NOVE TV

Popularni glumac Siniša Ružić: ‘U meni spava plesač samo se još nije probudio‘

‘Nije bila moja odluka da postanem otac u ovim godinama. To je sudbina. Ja sam zaobilaznim putem došao do pravoga života‘
Siniša Ružić

Kao romantični zubar Kruno osvojio je simpatije publike u seriji Nove TV 'Dar Mar', a svake nedjelje u spektaklu 'Tvoje lice zvuči poznato' Siniša Ružić pokazuje svu raskoš svog talenta. Za razliku od mnogih, popularni glumac 2020. godinu pamtit će po dobrome, jer je prije nekoliko mjeseci prvi put postao tata dječaka koji je na svijet stigao na prvu godišnjicu braka Siniše i njegove supruge Sande.

Što je prevagnulo da prihvatite poziv i postanete dio ekipe showa 'Tvoje lice zvuči poznato'?

- Ma nisu oni mene uopće zvali, nego sam ja njih svaki dan zvao i ostavljao poruke, koje sam ustvari pjevao, na raznim jezicima i u raznim žanrovima, tako da nisu imali druge nego da me uzmu. Imali su u ekipi tri mlada prezgodna frajera, a ja sam bio četvrti koji će paziti na njih, kao neki strogi otac, i obuzdati njihovu mladenačku energiju. Valjda su mislili kad sam igrao policajca Tomu u 'Na granici' da ću i ovdje držati red, a na kraju sam ispao i solidan pjevač. Zezam se, naravno.

Tijekom showa prošli ste brojne preobrazbe: koja vam je bila najzahtjevnija?

- '50 cent/in the club' je pjesma zbog koje nisam spavao noćima. On izgovara ogromnu količinu riječi na engleskom, koji je naravno i u slengu, i tekst pun zamršenih izraza i metafora, sa skraćenim ili iskrivljenim riječima, i svaki dan sam kretao od početka, učiš, učiš, navečer znaš veliki dio, i onda ujutro opet ne znaš ništa. To je inače netipično, jer ako uložiš neku energiju u učenje teksta i izvedbe, sigurno ćeš kad-tad doći do kvalitete, a ovdje se meni stvar otela kontroli, i zaboravljao sam i ono što sam znao.

U svibnju ste proslavili 51. rođendan, pa spadate među starije sudionike showa 'Tvoje lice zvuči poznato'. Jesu li vam godine prepreka za pojedine transformacije? Konkretno, biste li i vi mogli poput 22 godine mlađeg Marka Braića u ulozi Red Hot Chili Peppers onako skočiti na stol ispred žirija?

- U mojim nastupima je više plesnih koraka i koreografija, kakvih-takvih, i nisam odustao od toga. Nisam si ništa htio olakšati, ni 'glumiti' neki lik, nego sam više išao za imitacijom plesa i glasa, što je puno teže. Ja sam mladolik i mogu imitirati razne likove. Mislim da je i koreograf Igor Barberić nekad imao teška iskušenja sa mnom, ali nije se predao. U meni spava plesač, samo se još nije probudio. Što se Marka tiče, ne bi vjerovali, ali baš sam za vrijeme tog nastupa mislio, bih li ja to mogao? Sve se može. Trebalo bi mi možda koji mjesec više, ali može se...

image
Siniša Ružić

Koliko je izazovno muškarcu poput vas utjeloviti tanahnu djevojku od 25 godina?

- To ne da je izazov, nego je to nemoguće. Ali u tome i je štos, da znamo da je većina nas koji hodamo po ovom svijetu nesavršena, da se borimo s nekim svojim nedostacima, da naravno trebamo paziti na zdravlje, ali da je važno da smo kvalitetni ljudi, da nešto znamo, da znamo zabaviti i razveseliti druge. Ako u meni tražite takvu djevojku, nećete je naći, ali količinski možete ih dobiti tri!

Osim u showu, gledamo vas i u seriji 'Dar Mar' u kojoj glumite zubara Krunu Bajića, Boženinog (Ksenija Pajić) supruga. Kako ste se snašli u ulozi zubara?

- Iako za sada nije bilo puno zubarskih stručnih scena, ne bih volio da mi neko kaže, pa kako ovaj zamišlja zubara, vidi ga kako drži instrumente… Imam ja svoju izvrsnu zubaricu u domu zdravlja, i poznajem još par dobrih zubara, ali kako je korona došla nisam ih htio gnjaviti da mi daju instrukcije.

Supruga Sanda i vi u lipnju ste postali roditelji Roberta Ivana. Koja je najveća promjena otkako se vaša obitelj povećala za najmanjeg člana?

- Naš Robi, koji nam je došao na našu prvu godišnjicu braka, on sam je ta najveća promjena. Kako se budi, kad se smije, igra, spava, jede, kad ga nosimo ili šetamo, on je naš život i svijet učinio vrijednim i bogatim. On je najsvjetlija zvijezda našeg neba, i oko njega se sve okreće. Imamo sreću, zrelost i životne uvjete, da mu se možemo posvetiti.

Koliko zbog poslovnih obaveza stižete supruzi pomoći oko sina? Konkretno: znate li promijeniti pelene, podgrijati bočicu...?

- Iako nikad neću dostići svoju suprugu, ponosno izjavljujem da znam i mijenjati pelene, i pripremiti hranu, i nahraniti ga i oblačiti, i to svakodnevno i radim. Svaki dan šetamo, s četiri mjeseca je već fasciniran drvećem i slikama na zidu, kad se približi tome, upre pogled i nema kraja veselju.

Kako to da ste se za očinstvo odlučili tek iza pedesete godine?

- To nije bila moja odluka, nego moja sudbina. Ne znam, možda ima ljudi kojima sve u životu ide lako, drago mi je zbog njih. Ali ima i nas puno koji smo zaobilaznim putem došli do svog pravog života. Želim podržati sve takve, ne dajte se, borite se, vjerujte!

Poznato je da stanujete nedaleko famoznog Kluba u kojem su se 'uglednici' skupljali u vrijeme lockdowna. Kako ocjenjujete njihovo ponašanje? I, što mislite, kako biste vi reagirali da ste dobili poziv da navratite u Klub?

- Ne bi oni mene zvali u 'klub', imao sam s tim klubom imovinsko-pravnih problema, pa sam im to i rekao. A mene ni ne zanimaju takve šupe, u kojima za vrijeme zabrane okupljanja perjanice naše države rade upravo to: žderu i kartaju. Pazim s kim jedem i pijem. Imam ja svoj klub, svoje ljude, trgovce, mesare, čistače ulica, vozače, zidare, frizere, šminkere, tehničare, zanatlije, medicinske sestre i doktore, bravare, s njima ću ja jesti, piti i pjevati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 11:46