MEDIJSKA NAGRADA

Posebni Zlatni Studio ide HRT-u: ‘Pomogli su i omogućili nastupe umjetnicima tijekom pandemije‘

‘Sunčanom stranom Prisavlja‘, emisijama u organizaciji Kulture HRT-a, bit će dodijeljen posebni Zlatni Studio
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista u emisiji 'Dobro jutro, Hrvatska'
 Hrt

Studio, najstariji hrvatski televizijski magazin Jutarnjeg lista, četvrtu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni Studio - nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu, a ove će godine posebni Zlatni Studio dodijeliti Hrvatskoj radioteleviziji i uredništvu kulture na HRT-u za organizaciju serija ljetnih koncerata i kulturnih programa u emisiji HRT-ova projekta "Sunčana strana Prisavlja", otkrio je jutros u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" glavni urednik Jutarnjeg lista Goran Ogurlić.

- Posebni Zlatni Studio bit će dodijeljen 'Sunčanoj strani Prisavlja', emisijama u organizaciji Kulture HRT-a, koja je po našoj ocjeni snažno pridonijela tome da se i tijekom pandemije održavaju kulturni programi. Tu je HRT na pravi način ispunio svoju funkciju javnog medijskog servisa - rekao je.

Brojnim koncertima na otvorenom, na velikoj open air pozornici ispred zgrade HRT-a te programom "Sunčana strana Prisavlja" HRT je omogućio nastupe brojnim umjetnicima, kojima zbog epidemiološke situacije nije bilo moguće nastupati javno.

image
Sunčana strana Prisavlja
Hrt

- Hrvatskoj radioteleviziji neizmjerno je drago zbog ovog priznanja i posebne medijske nagrade Zlatni Studio Jutarnjeg lista za naš prošloljetni projekt 'Sunčana strana Prisavlja'. A da smo bili na dobrom putu kad smo usred pandemije uspjeli pružiti glazbenicima, publici i našim gledateljima nezaboravne koncertne trenutke 'u našem dvorištu', pokazat ćemo im time što ćemo i ove godine, s prvim danom ljeta pa sve do prvog dana jeseni 2021., nastaviti s našim projektom 'Sunčana strana Prisavlja' tamo gdje smo stali prošle godine - rekao je tim povodom glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

image
Kazimir Bačić
Hrt

Veliko finale odnosno dodjela nagrada održat će se 20. veljače na večeri televizijskog spektakla Zlatnog Studija u izravnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije (HRT - HTV1) iz studija Anton Marti.

Gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" Ogurlić je otkrio i neke detalje završne večeri, a osvrnuo se i na rezultate glasanja u prvom krugu te objasnio kako podržati favorite u finalnom izboru.

- Naši čitatelji vole sudjelovati u ovakvim projektima. Sudjeluju u nečemu što zapravo unapređuje kvalitetu. Tijekom prošle, doista specifične godine, bili smo prisiljeni malo izmijeniti kategorije jer se neke stvari nisu događale, kao što su veliki koncerti i slično. Dobro smo pokrili cijelu scenu u pet ključnih kategorija - rekao je glavni urednik Jutarnjeg.

image
Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista
Hrt

Za ovogodišnju, četvrtu dosad medijsku nagradu Jutarnjeg lista - Zlatni Studio u prvom krugu glasanja za nominirane u 19 kategorija pristiglo je rekordnih 300.000 glasova.

Glasanje u drugom krugu nastavlja se kuponima i online glasanjem na portalu Jutarnjeg zaključno sa 5. veljače, što je zadnji rok za glasanje.

- Bit će napeto do kraja - istaknuo je Goran Ogurlić.

Izravni prijenos dodjele bit će organiziran u skladu sa svim epidemiološkim mjerama koje će u trenutku dodjele biti na snazi.

- Nadamo se da će biti dosta toga i uživo, ali spremamo se za sve opcije programa koji će biti spektakularan. Režiser je Ivan Miladinov, Ante Gelo radi glazbenu produkciju, a scenografiju Dragutin Broz. Dodjela je prilika da se cijela industrija sretne na jednom mjestu, a vidjet ćemo kako će izgledati ove godine, da razmijene iskustva, jer na kraju smo svi u istom biznisu - otkrio je.

image
Zlatni Studio, HRT
Hrt

U finalnom krugu Hrvatsku radioteleviziju (HRT) predstavljaju - u kategoriji TV voditelj/voditeljica Doris Pinčić, u kategoriji TV novinar/novinarka Zrinka Grancarić, u kategoriji TV emisija "Stani v Zagorju" Andree Buča, u kategoriji TV zabava kviz "Potjera" i emisija "The Voice Hrvatska", u kategoriji Domaća TV serija "Nestali" i "Novine 3" te u kategoriji Radijski glas Robert Ferlin i Maja Ciglenečki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:57