ZANIMLJIVE USPOREDBE

‘Poslije Franceka jedna i jedina‘: Kolinda Grabar Kitarović poslala poruku iz NATO-a, fanovi joj opet tepaju

Jedna je pratiteljica zanimljivo primijetila i sličnost NATO-a s popularnom serijom HBO Maxa

Kolinda Grabar-Kitarović

 Afp

Bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je na panelu o ponovnom buđenju NATO-a održanom u sklopu 24. sastanka na visokoj razini, a fotografijama s panela pohvalila se na svom Instagram profilu.

"Panel o ponovnom buđenju NATO-a na XXIV. sastanku na visokoj razini: NATO je uvijek znao svoju svrhu; i više od samog NATO-a, naši građani ponovno osvještavaju činjenicu da se sigurnost nikada ne može uzeti zdravo za gotovo. Konflikti mogu brzo metastazirati. Ruska agresija na Ukrajinu premostila je asimetrije očekivanja i doprinosa preko Atlantika. Svi više ulažu u obranu. Tek trebamo premostiti asimetriju sposobnosti. Proteklih mjeseci vidjeli smo temeljnu promjenu u NATO-vom položaju obrane i odvraćanja, jačanju prednje obrane i povećanju otpornosti. Moramo nastaviti nadograđivati, ažurirati i koordinirati naše obrambeno planiranje. Iako se suočavamo s ponovnim osvajanjem teritorija, moramo biti spremni i za operacije u više domena, usredotočujući se ne samo na teritorijalne granice s kopna, zraka i mora, već i na granice iz domene svemira, kibernetičkog prostora, informacija te nove i disruptivne tehnologije. NATO je obrambeni savez i ne traži sukob ili konfrontaciju. Ali odgovorit ćemo na svaku prijetnju našem teritoriju, ljudima ili resursima. I nastavit ćemo stajati uz Ukrajinu koliko god bude potrebno. Suverena i neovisna Ukrajina ključna je za našu sigurnost", napisala je u opisu podijeljenih fotografija.

Odmah su uslijedili brojni komentari, a većina se odnosila na izgled bivše predsjednice te su joj upućene brojne ‘ljubavne‘ poruke.

"Prelijepa", "Kraljica", "Diva", "Posle Franceka jedna i jedina koja je bila i ostala predsjednica moje Hrvatske, u zdravlju živila" - glasili su samo neki od brojnih komentara.

Jedna je pratiteljica zanimljivo primijetila i sličnost NATO-a s popularnom serijom HBO Maxa.

"Je li još tko na prvu pomislio da je slika iz House of the Dragon?", napisala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:43