ODLAZAK VELIKANA

POSLJEDNJI OPROŠTAJ OD ĐELE JUSIĆA Od skladatelja, gitarista i dirigenta oprostile su se stotine prijatelja i kolega: Na Mirogoj došao i Plenković

 
Andrija Jarak; obitelj Đele Jusića; premijer Andrej Plenković
 Srđan Vrančić / CROPIX

U Velikoj dvorani krematorija na zagrebačkom Mirogoju od skladatelja, gitarista i dirigenta Đele Jusića, uz članove obitelji, oprostile su se stotine prijatelja i kolega, ljudi koji su cijenili njegov bogati glazbeni opus.

Omiljenog gospara ispatili su premijer Andrej Plenković i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, s njim su se posljednji put pozdravili i pjevačice Nina Badrić, Jasna Zlokić i Alka Vuica, pjevači Vladimir Kočiš Zec, Željko Bebek i Jurica Popović, glumac Duško Valentić, TV reporter Andrija Jarak i mnogi drugi.

FOTOGALERIJA: Posljednji oproštaj od Đele Jusića

Dubrovčanin Jarak od svojeg se sugrađanina oprostio dirljivim govorom.

- Upoznao sam ga kada sam imao sedam godina, a već je bio svjetski poznat. Obogatio je život svima koji su ga poznavali. Ako želiš poštovanje, moraš ga i dati, to je bio Đelo. On je jednako pozdravljao čistače i kraljeve ili gradonačelnike. Bio je veliki domoljub, obožavao je Dubrovnik i Hrvatsku - rekao je, između ostalog, Jarak.

- Dragi maestro, prijatelju, hvala na svakom očinskom savjetu. Mirno plovi oko Lokruma svojom barkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 01:38