‘KAD BI BILE SVE‘

Poslušajte kako zvuče dva Jimmyja: ‘Mnogi ni ne znaju da mi je on stric!‘

- Vjerujemo da će se ova jazz obrada pjesme svidjeti svima koji su je zavoljeli još devedesetih, poručuju

Miroslav Jimmy Stanić i Stjepan Jimmy Stanić

 Croatia Records/

Kako zvuči kad dva Jimmyja, nećak i stric, skupa otpjevaju veliki hit mlađeg Jimmyja, pokazali su nam članovi obitelji Stanić. Pjesma je ‘Kad bi bile sve‘, napisali su je Miroslav Jimmy Stanić i Borivoj Vincetić još 1996. godine, a za ovu priliku je aranžmanski prilagođena Jimmyju senioru, odnosno Stjepanu Jimmyju Staniću koji je u svojoj 94. godini života i dalje koncertno i diskografski aktivan.

- Vjerujem da će se ova jazz obrada pjesme svidjeti svima koji su je zavoljeli još devedesetih, kao i onima koji vole jazz. Pjesmu smo željeli što više prilagoditi mom stricu i njegovoj interpretaciji i mislim da smo dobili pravu ‘feel good‘ skladbu, koju je dodatno začinio fenomenalni pijanist, Matija Dedić - kaže Jimmy junior koji je publici poznat po radu u grupi ‘Neki to vole vruće‘, koja je sa Silvestrom Dragojem Šomijem osnovao još 1984. godine, a čiji se hitovi ‘Medu moj i šećeru‘, Teška vremena‘, ‘Jeans generacija‘... i danas rado pjevaju... Energiju koju i danas pokazuje na sceni naslijedio je, kaže, od strica.

- Mnogi i ne znaju da mi je Stjepan stric. Oduvijek sam se divio njegovoj energiji i nadam se da sam naslijedio njegove dobre gene - kaže nećak koji je nadimak Jimmy dobio po stricu Miroslavu Jimmyju Staniću koji je lani objavio live album ‘Prolazi sve‘, te u Zagrebu, u pratnji Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Josipa Cvitanovića uz svoju Barbaru suvereno otpjevao poznate hitove iz karijere duge šezdeset godina poput ‘Moja kobila Suzy‘, ‘Jutro će promijeniti sve‘, ‘Mimi‘, ‘Mama Inez‘...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. ožujak 2024 01:11