NOVA PJESMA

Poslušajte novu baladu našeg trenutno najtraženijeg pjevača: ‘Ovo posvećujem gradu Zagrebu...‘

Matija Cvek spot je za pjesmu ‘Kraj Save‘ snimio na koncertu u rasprodanom Domu Sporotova krajem prosinca prošle godine

Matija Cvek

 Mislav Žabarović

Brojne nagrade, pobjede na festivalima i priznanja publike, ali i struke te trud i predanost, iznjedrile su mnoge pjesme koje su postale veliki hitovi, a Matiju Cveka postavile na koncertnu mapu jednog od najtraženijih pop izvođača.

Strelovit uzlet opravdao je svakom notom pa je tako i ove godine u konkurenciji za čak sedam Porina sa svojim suradnicima, od čega su dva za jazz obrade „Izbirljivo i namjerno“ koji je nedavno izdao u suradnji s Brunom Bišćanom i Big Band Bjelovarom.

Od samoga početka svoje karijere Cvek je obećao davati sve od sebe za svoju publiku i nije razočarao niti ovaj put. U svom prepoznatljivom stilu i s neupitnom emocijom, stvorio je još jednu pjesmu kojom najavljuje rad na novom albumu čiji se izlazak očekuje u rujnu ove godine.

Balada „Kraj Save“ zapravo je hommage Zagrebu, no svatko se može pronaći u njoj bez obzira odakle dolazi. Video spot je nastao na krunskom koncertu njegove karijere u rasprodanom Domu sportova koji se održao početkom prosinca prošle godine.

Dario Lepoglavec prikupio je najljepše kadrove s koncerta i složio ih u video koji samo dijelom dočarava emotivnu atmosferu koja se tu večer širila dvoranom.

- Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike, a vjerujem da smo svi malo takvi. Bit će za sve koji čeznu za skrovištem, predvidljivom cestom i poznatim zagrljajem. Zagreb će uvijek biti moje finalno odredište, u njemu sam sakrio blago koje imam, a ljudi, sjećanja i osmijesi su moje jedino blago. Iako prožeta zagrebačkim motivima, pjesma neka bude svačija, neka ju uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju, rekao je Cvek.

Pjesmu već duže vrijeme izvodi na svojim koncertima, a publika se stopila sa svakom notom pa sigurno možemo reći da je pred nama još jedan veliki hit.

Za tekst i glazbu pjesme zaslužan je sam glazbenik, a produkciju i aranžman potpisuje u suradnji sa svojim bendom The Funkensteins i Ivanom Pešutom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:10