POGORŠALO SE

Potresan apel obitelji Marka Babića: ‘Nije dobro, moramo hitno naći nekoga tko će mu pomoći‘

Tražimo kontakte za bolnice, za eksperimentalna liječenja, da ga se spoji s bilo kim tko mu može ponuditi liječničku pomoć, kaže sestra

Marko Babić

 Marko Miščević/cropix/

- Ne znam šta bi vam rekla. Tražimo kontakte za bolnice, za eksperimentalna liječenja, da ga se spoji s bilo kim tko mu može ponuditi liječničku pomoć”, rekla je sestra Marka Babića za Jutarnji nakon što je njegova partnerica Tina Biloglav na mrežama jučer objavila dramatični apel da mu se pomogne

Arhitekt i stručnjak za marketing, otac dviju djevojčica, postao je inspiracija mnogima zbog hrabrosti s kojom se bori protiv sarkoma koji mu je dijagnosticiran krajem 2021. godine kada je imao 29. godina. Zloćudni sarkom bio se povukao, a prije gotovo dva mjeseca progovorio je za Jutarnji o povratku bolesti.

Nažalost, trenutno se stanje pogoršalo, a njegova partnerica Tina Biloglav podijelila je na društvenim mrežama apel za pomoć.

- Svaki dan mi dođe hrpa pitanja kako je Marko. Marko nije dobro, u Zagrebu su iscrpili mogućnosti liječenja dok se trombociti ne poprave. Molimo sve koji mogu pomoći savjetom kako dići trombocite ili nas spojiti s nekom inozemnom bolnicom koja bi ga primila - sad je trenutak da reagirate. Hvala svima na podršci, brzi, osjećamo to. Centri za sarkome, eksperimentalna liječenja, alternativna medicina - svaka pomoć nam puno znači. Ajmo svi skupa za Marka pa da se čuda dogode, napisala je Markova partnerica Tina na Instagramu.

image

Marko Babić i Tina Biloglav

Cropix/

Marko svoj život s bolesti pretočio je u knjigu „Putovanje zvano igra”, koja je objavljena u prosincu. Redovno s pratiteljima na Instagramu dijeli kako se odvija igra njegova života s bolešću, a tako je podijelio i povratak bolesti prije dva mjeseca.

- Zadnja dva mjeseca za mene su bila daleko najizazovniji period u životu. Fizički sam trpio stravične i teško opisive bolove. Psihički, glava je bila par metara ispod površine mora, dio je opisa fotografije na Instagramu gdje je Marko objavio vijest.

- Činjenično, bolest se proširila na druge organe, što sigurno nije bajna vijest. Osim na kostima, sada je i na plućima i moždanoj ovojnici. Ne znam vam reći u kolikoj je mjeri ova situacija teža od one prve. Zvuči loše, ali uvjeravam vas, nismo mi tu da sudimo što je loše a što dobro. Vrijeme će vam pokazati, ja ionako već znam, rekao je o bolesti zbog koje ne želi sažaljenje.

image

Apel za pomoć na društvenim mrežama

/Screenshot/instagram/tina Biloglav

- Znam da će velikom broju ljudi biti knedla u grlu dok budete čitali ove redove, ali ne brinite. Moja glava nije programirana da vjeruje u koncept neuspjeha. Dječak se probudio i pronašao način da ispliva sa dna, izađe iz mora i krene koračati. Prošao sam najgoru etapu, u to sam siguran. Izašao sam iz svega sto puta jači. U to sam još sigurniji. Možda ćete me proglasiti ludim, ali čak sam pomalo uzbuđen zbog svega što me čeka. Kako? Tako što znam koliko mi dobroga u život može donijeti sve ovo, pisao je Marko.

- Ja znam da ću na kraju biti zdrav. Ja znam da ću na kraju biti bolja verzija sebe. Ja znam da ću na kraju biti beskonačno bogatiji zbog iskustva koje ću proživjeti. Vi budite tu i gledajte kako uživam u svakoj sekundi. Za kraj, svatko od vas ima prepreke u životu. Ajmo se zajedno staviti u stanje uma da svim srcem znamo da smo dovoljno jaki da ih preskočimo, napisao je na kraju objave koju cjelovitu možete pročitati na Markovu Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:33