TV LICE: MIRNA BEREND

POVRATAK FATALNE CRNKE NA TV EKRANE 'Na javnoj sam televiziji 2000. godine postala nepoželjna, razlozi tog embarga za mene su veliki misterij'

Neki su gledatelji izjavili da njezini mlađi kolege nisu dostojni ni da joj brišu cipele. Ona je na to odgovorila: ‘Hvala lijepa, svoje cipele mogu i sama obrisati’
 Ronald Goršić / HANZA MEDIA

Svih ovih šesnaest godina ja sam vjerovala i, nekako, znala. I kad mi je bilo najteže, duboko u sebi osjećala sam da će doći dan kada ću ponovno moći izaći pred svoju voljenu publiku i reći: ‘Dobra večer, dragi gledatelji’. Ne znam tko mi je omogućio da tu rečenicu u subotu na festivalu Zlatne žice Slavonije napokon izgovorim, kao što ne znam ni tko me prije šesnaest godina skinuo s programa. Ali, znam da mi je drago da sam imala prilike ponovno izići pred HTV-ove kamere i obratiti se televizijskim gledateljima - kaže Mirna Berend, koja je na pozornici u Požegi zablistala, podsjećajući svojom pojavom, elokvencijom i savršenom dikcijom na najbolje dane HRT-a.

- Ja sam dijete te televizije, na HRT-u sam učila od najboljih mentora i drago mi je da sam imala prilike ponovo pokazati što sam naučila - ističe Mirna koja nikad nije doznala iz kojeg je razloga na toj istoj javnoj televiziji 2000. godine postala nepoželjna.

- Razlozi tog embarga za mene su bili i ostali veliki misterij - kaže televizijska diva, koja je u kontaktu s publikom ostala zahvaljujući nakitu čijoj se izradi posvetila posljednjih godina.

Povratak Mirne Berend na HRT nakon tolikih godina publika je uglavnom toplo pozdravila, a bilo je i onih koji su je na forumima i društvenim mrežama proglašavali caricom, govoreći kako njezini mlađi kolege voditelji nisu dostojni ni da joj obrišu cipele.

- Hvala lijepa, ali meni nitko ne mora brisati cipele, znam to i sama raditi - govori Mirna, koja ne zna je li njezino subotnje ukazanje na programu HRT-a samo jedna mala iznimka ili je netko od prisavskih šefova odlučio skinuti zabranu s njezina pojavljivanja na televizijskim ekranima.

- Ponavljam, meni je najvažnije da sam se ovaj put uspjela i oprostiti od publike, da sam stigla ljudima poželjeti ugodan nastavak večeri. Jer, prije šesnaest godina ni za to nisam dobila priliku - kaže Mirna Berend.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:20