SEVERINA IMA KORONU

‘Pozitivna sam na Covid-19, a test mog sina je negativan. Zarazila sam se od bliske osobe‘

Pjevačica Severina upravo je na Instagramu objavila kako je zaražena koronavirusom
Severina
 Tomislav Krišto/Cropix

Pjevačica Severina upravo je na Instagramu objavila kako je zaražena koronavirusom.

"Premda nemam nikakve simptome, danas sam dobila potvrdu da sam pozitivna na Covid-19, dok je test moga sina negativan.

Odmah jutros, nakon kontakta s epidemiologom, poduzela sam sve mjere, promptno izvijestila oca djeteta te u dogovoru s ocem predala ga dva dana prije određenog termina, da samoizolaciju provede s njim, bez obzira na negativan test.

Kako bismo zajednički zaštitili privatnost i izbjegli stigmatizaciju djeteta, ujedno sam zamolila oca za diskreciju. Međutim, 20 minuta nakon što je otac preuzeo dijete, u srbijanskim se medijima pojavila vijest da sam zaražena 'partijajući po Dalmaciji s djetetom'.

Dakle, da, imam pozitivan test, nemam simptome, zarazila sam se od bliske osobe, vjerojatno po povratku u Zagreb, a ne tijekom ljetovanja u Dalmaciji. Budući je ta osoba jučer dobila pozitivan test, odmah smo sin i ja išli na ponovno testiranje, jer je naš prvi nalaz bio za oboje negativan.

Apeliram na medije, posebno u Srbiji da se suzdrže od objava neistinitih, neprovjerenih, odnosno izmišljenih informacija", napisala je Severina na Instagramu.

Kako neslužbeno doznajemo, Severina se zapravo ranije vratila iz Dalmacije u Zagreb jer je sin šmrcao. Kako bi izbjegla bilo kakve optužbe oca, prvo se privatno testirala, a dijete je pregledao njegov pedijatar u Zagrebu.

Međutim, jučer prijepodne doznala je da je rođakinja s kojom je imala kontakt po povratku u Zagreb pozitivna, pa je ponovno jučer išla na testiranje, ali ovoga puta u Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". Nalaz je stigao iza ponoći jer je ponavljan.

Kako doznajemo od izvora bliskog popularnoj pjevačici, za razliku od samoizolacije koju je Popović provodio u Beogradu te 42 dana majci nije dao vidi dijete, Severina je odmah s epidemiologinjom dogovorila da može dijete ponuditi ocu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2023 07:30