POSLJEDNJE ZBOGOM

Poznati datum i vrijeme ispraćaja prerano preminulog hrvatskog manekena Patrika Cvetka

Mnoge modne kuće otimale su se za njega, a za Patrika su mnogi govorili da je najtraženiji hrvatski model

Patrik Cvetko

 Instagram/

Popularni hrvatski model, Patrik Cvetko, iznenada je preminuo ovog vikenda u dobi od 28 godina, a sada je poznat datum oproštaja od mladog manekena. Voditeljica Marijana Perinić objavila je osmrtnicu na kojoj piše da je posljednji ispraćaj zakazan za petak 30. prosinca u 14 sati na zagrebačkom krematoriju na Mirogoju.

- Hvala Ti što si oplemenio naše živote - piše na osmrtnici mladog Cvetka koji je navodno doživio epileptični napadaj i prerano napustio ovaj svijet. Tužnu je vijest na svom Instagram profilu potvrdila njegova prijateljica Elena Dizdar.

Visok 185 centimetara, plave kose i plavih očiju, počeo je s modelingom s 19 godina, a za njega su mnogi govorili da je najtraženiji hrvatski model.

Patrik je odrastao u Zagrebu, a unatoč svim predispozicijama za posao modela, taj ga poziv nikada nije posebno privlačio. No, njegova sestra bila je odlučna u tome da brata lansira u svijet modelinga. Vrlo brzo zgodnog su tinejdžera zapazili izvan granica Hrvatske i ponude su uslijedile.

Mnoge modne kuće otimale su se za njega, ali imao je i talent za fotografiju pa je snimao i modne editorijale, a bio je i DJ.

Iza njega su brojne revije, kampanje, modni editorijali te sudjelovanja na prestižnim modnim događanjima poput Milan Fashion Weeka. Na Instagramu je imao tisuće pratitelja, a žene diljem svijeta uzdisale su za manekenom koji je sigurnim koracima osvajao svjetsku modnu scenu.

Također, Patrik se pojavio u spotu Franke Batelić za pjesmu ‘Plan B‘ gdje joj je glumio ljubavnika, a to nije bila njihova jedina suradnja. Naime, talentirani je Patrik Franku snimao za jedan svoj modni editorijal.

Posljednjih godina markantni plavokosi ljepotan živio je na relaciji Zagreb - Los Angeles, nakon što ga je zapazila i ekspresno pod svoje okrilje stavila jedna od najjačih svjetskih modnih agencija, Two Model Management, da bi potpisao ugovor s prestižnom agencijom IMG Models sa sjedištem u Los Angelesu. Nakon par godina života u Los Angelesu, maneken se početkom pandemije vratio u Zagreb i odlučio svoja iskustva života i rada u inozemstvu prenijeti u kreativne projekte u Hrvatskoj.

Brojne kolege iz modnog svijeta oprostile su se od Patrika i imale su za dodati samo lijepe riječi. Među brojnim ožalošćenima koji se opraštaju od Patrika je i njegov prijatelj, dizajner Damir Begović s kojim je Cvetko puno surađivao.

- Svi će za njega reći koliko je bio dobar, da je bio anđeo. I na kraju ispada da te najbolje ljude Bog, ako postoji, prve uzima - prepričao je Begović i dodao da "smrt ne bira, ali ovo je stvarno šokantno".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:40