KRISTIJAN UGRINA

Poznati hrvatski glumac u problemima: ‘Radio sam na građevini, a sada dostavljam hranu. Sve zbog tuđeg duga‘

Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao jamac naslijedio te dugove, kaže Ugrina.

Kristijan Ugrina

 Marko Todorov/Cropix

Kad nije na pozornici ZKM-a, poznati glumac Kristijan Ugrina dostavlja hranu na biciklu. Kaže, snalazi se kako zna i umije, piše RTL.

Ne želi se žaliti, iako na to ima svako pravo. Jer posljednjih deset godina vraća tuđe dugove. Želio je pomoći kolegici, pristao je biti jamac, a onda je ona prestala plaćati rate. U međuvremenu je i preminula. No dug nije nestao, samo je narastao.

''To je standardna hrvatska priča kad netko hoće nekome pomoći, a taj drugi iskoristi tu dobronamjernost. Tako sam i ja završio u jednoj takvoj priči kada me žena mog profesora s Akademije, kojeg sam jako volio, pitala da joj budem jamac za dva kredita. Pristao sam, a ona je u jednom trenutku prestala vraćati te kredite pa sam kao jamac naslijedio te dugove'', kaže Ugrina.

Ugrinina kolegica mu je, nakon smrti supruga, kazala da diže kredit kako bi mužu podigla nadgrobni spomenik. Rate kredita plaćala je sve dok nije otišla u mirovinu. Radilo se o kreditima na dulji rok.

''Napravila je moratorij na kredit, ali kamata se morala plaćati i to je raslo. Cifra se ogolemila. Na kraju sam jedan kredit u pregovorima s bankom otkupio za nekih 50-60 tisuća kuna'', rekao je Ugrina za RTL.

U međuvremenu je njegova kolegica kojoj je bio jamac preminula, a on i banka su trenutno u 'statusu quo' jer nema odakle platiti dug. Snalazi se na razne načine. Osim u matičnom kazalištu ZKM-u, novac je zarađivao radeći s građevinarima, a danas razvozi hranu na biciklu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 18:36