NULERICA

POZNATI HRVATSKI ROKER ZABRINUO FANOVE NOVIM IMIDŽEM Njegov menadžer ih umiruje: 'Bare šljaka kao konj, a glavu je obrijao zbog novog albuma'

Poznati Hrvati kosu režu kad rade na novim projektima, iz humanitarnih razloga ili nakon lošeg frizera
 Mateja Gašperin

Goran Bare obrijao se na nulericu i podijelio obožavatelje. Jedni smatraju da obrijane glave izgleda genijalno, drugima je grozan, a treći se nadaju da je OK i da je nova frizura samo obična želja za promjenom...

Je li sve u redu, pokušali smo doznati od vinkovačkog rokera, koji nam se nije javljao. No, tu je zato njegov menadžer Igor Boltek, koji kaže da je Bare dobro i da je glavu obrijao prije dvadesetak dana zbog stvaralačkog procesa u kojem se glazbenik trenutno nalazi.

- Bare šljaka kao konj! Radi na novom albumu, radi po cijele noći, a danima spava. Uvijek je tako kod njega kad je u kreativnom naponu. On je sada sam sa sobom. Kao umjetnik miče sve što mu smeta, a očito je da mu je zasmetala i kosa, pa ju je obrijao - otkriva Boltek, kojeg pitamo kako su članovi benda prihvatili Bareov novi imidž.

Poštedio obrve

- Nema se tu što prihvaćati, pogotovo kad čovjek dođe obrijan na nulu. Jesmo li ga nešto pitali kad smo ga prvi put vidjeli takvog? Ne, zašto? Pa ovo mu i nije prvi put da je obrijao glavu. Sada barem nije obrijao i obrve, kao što je to napravio prije desetak godina kada smo kao predgrupa nastupali na koncertu Boba Dylana u Varaždinu - kaže Boltek, koji Gorana nije ni pitao zbog čega se odlučio na novu frizuru.

- Nije mi bio nikakav šok kad sam ga vidio bez kose. Koliko znam, ni u bendu nisu komentirali novu Baretovu frizuru, a nisu bili ni posebno iznenađeni kad su ga takvog ugledali. Oni su, uostalom, proteklih godina svašta vidjeli, ništa im ova nova promjena nije bila čudna - uvjerava Boltek. Koliko će trajati Bareov kreativni proces i možemo li uskoro očekivati još neke promjene kad je riječ o njegovu izgledu?

- Teško je to predvidjeti. U trenucima stvaranja on uvijek želi biti sasvim sam. Oduvijek je tako stvarao glazbu, to je jednostavno njegov način. On je uz to i nepredvidljiv i teško je prognozirati hoće li mu, dok ne završi sve pjesme, još nešto zasmetati - oprezan je menadžer Gorana Barea koji, naravno, nije ni prvi, ni jedini koji je obrijao glavu.

Prošlog ljeta tako se od kose oprostio i Zoran Šprajc. Premda oproštaj, s obzirom na ono što danas vidimo na Šprajcovoj glavi, očito nije dugo trajao, popularni televizijski urednik i voditelj ćelavim je imidžem uglavnom zgrozio obožavatelje. Neke je podsjetio na Jasona Stathama, a drugi su mu savjetovali da se prijavi na audiciju za seriju “Zakon braće”. Šprajc je kosu obrijao jer mu je, naknadno je objasnio, tako “puhnulo”, a novom frizurom zapravo je želio poručiti da je njegov godišnji odmor gotov i da se vraća uređivanju RTL Direkta.

Bez kose, ali neplanski, prošlog je ljeta ostao i Mateo Kovačić. Naš nogometni reprezentativac tijekom SP-a u nogometu poželio je imati frizuru nalik na onu koju nosi David Beckham, ali je ruska frizerka nešto pogrešno shvatila, pa je Kovačiću, koji je nakon izlaska iz frizeraja izgledao kao da mu je netko nabio lonac na glavu i izbrijao dijelove glave koji taj lonac nije pokrivao, u pomoć priskočio Šime Vrsaljko, koji mu je mašinicom potom obrijao cijelu glavu.

Za bolesnu djecu

Nekoliko tjedana kasnije istim putem, ali bez Vrsaljka, krenuo je i Dejan Lovren, koji je glavu obrijao jer ga je kosa, rekao je, dodatno grijala tijekom vrućeg ljeta 2018. godine. “Hair off, Rock on”, napisao je tada Lovren uz sliku nove frizure na Instagramu.

Proljetos je pak ćelavu glavu pokazao i pjevač Marko Kutlić. Miljenik tinejdžerica svoju gustu kestenjastu kosu obrijao je zbog plemenitog cilja.

- Godišnje u Hrvatskoj između 150 i 180 djece oboli od malignih bolesti. Ja znam da ne mogu vratiti ili kupiti nečije zdravlje, ali suosjećam sa svima. Ne žalim vas, suosjećam i želim podijeliti s vama vašu patnju. Svoju kosu, svoj ukras dajem vama na dar. Moj obrijana glava poklon je mojoj dragoj prijateljici i svim ostalima koji su pogođeni teškim bolestima. U mojim ste molitvama! Volim vas sve - kazao je Kutlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:31