ODLAZAK GLUMICE

POZNATI SE OPRAŠTAJU OD MILENE DRAVIĆ Legenda, najveća, istinska diva, umjetnica: 'Kao da je među ljude bila vjetrom donešena... Milena'

 
 Screenshot: Instagram

Legenda, najveća, ideal, istinska diva… Ovo su samo neki od epiteta kojima se poznati na društvenim mrežama opraštaju od glumice Milene Dravić koja je umrla noćas u beogradskom KBC-u Bežanijska kosa u dobi od 78 godina.

Osim što je pamte kao nezaboravnu glumicu koja je obilježila desetljeća kinematografije na ovim prostorima, oni koji su je poznavali o Mileni imaju samo riječi hvale. Ona i suprug Dragan Nikolić, koji je umro prije dvije i pol godine, cijeli su život pomagali drugima premda o tome javnost nije puno znala. Bavili se se humanitarnim radom, no o tome nisu pričali.

Mileni su lijepe riječi uputile brojne poznate osobe iz svijeta filma, glazbe, televizije... Snimanja s velikom glumicom prisjetila se i Nataša Janjić uz screenshot iz filma ‘Sveti Georgije ubiva aždahu’:

‘Dijeliti kadar s najvećom glumicom, istinskom divom i umjetnicom, onom kojoj se diviš od djetinjstva, moji su najveći profesionalni trenuci. I uvijek poslije kad se sretnemo, neka svečanost i milina. Milena. Baš kako ime kaže. Hvala na svemu. Pretužna sam…’

‘Grandiozna Milena Dravić nije više s nama... Počivaj u miru, legendo.

... Kao cvijet u praznom polju njega glava plava, snena...

Kao da je među ljude bila vjetrom donešena...

Milena…’, napisao je Đorđe Balašević.

Kao divne ljude i velike glumce vezane beskonačnom ljubavlju doživljavala ih je Josipa Lisac koja se od glumice oprostila putem Facebooka, kao i domaći bend The Frajle koje su napisale: ‘Rasle smo uz tvoje uloge, uz tebe, velika umetnice! Zbogom!’

Status joj je posvetila i Ida Prester, glazbenica i voditeljica, koja je zbog ljubavi zagrebačku adresu zamijenila beogradskom. Uz fotografiju Milene i Dragana napisala je:

‘Jedan od meni najdražih parova na svijetu. Ideal. Energija. Stil. Nakon Gage, ode nam noćas i Milena.

All this moments in time will be lost like tears in the rain.

Do viđenja negdje tamo, dobri ljudi!’

Emocije zbog odlaska glumice podijelila je i bosanskohercegovačka glazbenica Amira Medunjanin. Objavila je Milenine riječi koje je rekla u jednom intervjuu nakon Draganove smrti.

‘Bez njegovog osmijeha za dobro jutro i bez podrške da izdržimo još jedan dan, sa svim njegovim nepredvidivostima, a ne gubeći vjeru u život i ljude, ljubav… ništa nije ostalo.’ Putuj s anđelima’, napisala je Amira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:03