GOŠĆA NA NARODNOM RADIJU

Predsjednica: 'Apeliram na sve političke čimbenike da ovo stanje završimo što je moguće prije'

 CROPIX

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović apelirala je u petak na sve političke čimbenike u zemlji da se kriza vlasti završi što je prije moguće, poručivši da je država na prvom mjestu, a tek onda stranka ili drugi partikularni interesi.

Istaknuvši da se Hrvatska kao mlada demokracija prvi put nalazi u situaciji nestabilnosti, Grabar Kitarović je za Narodni radio ustvrdila kako je u drugim državama to normalno, te izrazila uvjerenje da će sve biti u redu.

"U drugim državama to je normalno, ali naravno apeliram na sve političke čimbenike da ovo stanje završimo što je moguće prije zato što su ljudi nestrpljivi, treba im pokazati odgovornost, odlučnost da je država na prvom mjestu, a tek onda stranka ili drugi partikularni interesi", istaknula je.

Vjeruje da će Hrvatska iz krize izaći jača i za jedno iskustvo bogatija. "Molim da vodimo računa o tome da dolazi i turistička sezona i procjena kreditnog rejtinga. Stvari su krenule dobro, imamo gospodarski rast, raste izvoz, proizvodnja, trendovi su dobri, idemo još svi zajedno uložiti malo više napora da ova turistička sezona bude najbolja da taj gospodarski rast krene i iznad tri posto", poručila je Grabar Kitarović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2023 05:58