BUDUĆA MAJKA

Prelijepa Izabel Kovačić prvi puta ponosno pokazala trbuščić u kampanji svog modnog brenda

‘Svijest društva o očuvanju planeta već se probudila. Slow fashion trend jedan je od načina kako spriječiti katastrofu.‘
LUNILOU, nova kolekcija
 Sanja Jagatić

Gotovo ne postoji modni brend koji se u posljednjih godinu dana nije okrenuo ekološkoj osviještenosti i održivoj proizvodnji, no Izabel Kovačić i njezina sestra Ivana Čirjak još od 2015. godine stvaraju dječji brend Lunilou, koji se izdvaja po posebnom odnosu prema okolišu i prirodi. Sada su, pak, predstavile novu Lunilou ljetnu kampanju.

Preslatki mališani u laganim ljetnim kombinacijama od kvalitetnih organskih materijala glavne su zvijezde koje predstavljaju novu kolekciju, a na fotografijama iz nove kampanje posebno je zablistala i sama Izabel koja je, nakon par mjeseci šuškanja, po prvi put pokazala trudnički trbuščić i to u bijeloj Izabel Marant haljini koja stoji 690 eura.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Tako je elegantnim potezom 27-godišnja Izabel potvrdila glasine da nakon sedam godina veze, ona i suprug, hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić (26), koji trenutačno igra za londonski Chelsea, čekaju svoje prvo dijete koje bi na svijet trebalo stići krajem ljeta.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

- Ovo je kolekcija na kojoj smo dugo radile i koju smo vrlo pažljivo smišljale. Kako smo i same pobornice slow fashiona, kroz vlastiti brend pokušavamo svoje kupce educirati o važnosti kvalitete i čistoće materijala koju kupuju i stavljaju na svoju kožu i kožu svoje djece. Upravo iz tog razloga naša je odjeća izrađena od 100% organskog pamuka koji svojim sastavom jamči nevjerojatnu mekoću i podatnost - rekla je Izabel suvlasnica brenda Lunilou.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Djeca su uvijek najbitnija, a ujedno i najosjetljivija na okoliš koji ih okružuje. Upravo iz tog razloga Lunilou proizvodi pažljivo su odabrani zbog svoje kvalitete, čistoće i dizajna.

image
LUNILOU, nova kolekcija
FOTO: Sanja Jagatić
Sanja Jagatić

- Kao i u svakoj kolekciji dizajn je prilagođen našoj eko viziji i misiji. Svaki komad je poput malog platna koji se maštom i kreativnošću može pretvoriti u stilsko umjetničko djelo. Naš dizajn je vrlo umjeren, a boje su vrlo prirodne i pastelne. Ovakav princip održavamo već nekoliko godina i jako smo ponosni na činjenicu kako je upravo ovakav pristup modi ono što privlači naše kupce. Frotir i muslin su nam u fokusu ove kampanje koja nam je možda jedna od najdražih do sad - objasnila nam je Ivana Čirjak, suvlasnica brenda i Izabelina sestra.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

U svjetskim razmjerima, moda i modni trendovi toliko su se brzo izmjenjivali da su se izgubile sezone i kreativne smjernice rezultirajući pojavom novog trenda kojeg nazivamo slow fashion. To je pokret dizajniranja, izrade i kupnje odjeće u svrhu kvalitete i dugotrajnosti. Potiče sporiju proizvodnje, poštene plaće, nižu emisiju ugljika i (u idealnom slučaju) nula otpada. Umjesto da jure trendove, slow fashion modni brendovi koriste trajnije stilove i stvaraju klasične i svestrane komade.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Upravo se taj trend bori s poražavajućom statistikom. Naime, 75 posto materijala kojeg koristi modna industrija završi na odlagalištima. To je ekvivalent jednog kamiona tekstilnog smeća u sekundi. Proizvodnja odjeće i obuće trenutno čini 8,1 posto globalnih emisija stakleničkih plinova, što je jednako, primjerice, ukupnom utjecaju na klimu cijele Europske unije. Situacija se pod hitno mora mijenjati, slaže se Izabel koja nam je svoja razmišljanja o modnoj industriji današnjice otkrila prije nekoliko mjeseci u velikom intervjuu za magazin Svijet.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

- Slow fashion, trend ili način razmišljanja, sasvim je svejedno kako ćete to nazvati, jedan je od načina kako spriječiti katastrofu. Niti jedna prerađivačka industrija nema toliki utjecaj na okolinu kao što to ima tekstilna industrija i upravo zato treba krenuti s promjenama upravo na tom polju. Brza agresivna moda se smatra neodrživom zbog prekomjerne proizvodnje odjeće vrlo slabe kvalitete i apsolutne jednokratnosti. Takav način proizvodnje utječe na sve nas i guši planet. Održiva, zelena, eko, slow i etična moda su koraci koje trebamo primijeniti kako bismo krenuli s promjenama – naglasila je Izabel.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Smatra da se svijest društva o očuvanju planeta već probudila.

- Mislim da se polako, ali sigurno svi mijenjamo u smjeru ekološke održivosti i očuvanja okoliša. Svijet koji poznajemo nestaje i jedino što može zaustaviti katastrofe smo mi sami. Ja sam vječni optimist, pa tako i u ovom pitanju jednostavno vjerujem kako ćemo na vrijeme shvatiti koliko je malo potrebno za velike preokrete. Pametna kupovina kvalitetne i eko odjeće i obuće više nije luksuz nego potreba i, ako uhvatimo korak s vremenom, možemo činiti velike stvari za naš okoliš – rekla nam je Izabel ranije.
Upravo je njen Lunilou brend koji se trudi promijeniti stvari i koji već nekoliko godina neumorno gradi svoju prepoznatljivu priču, stvara svoje vlastite trendove i pravila igre.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Lunilou je jedan od najpopularnijih dječjih brendova i od samih početaka imaju jedan cilj i jednu misiju, a to je proizvodnja eko odjeće koja ne samo da brine za osjetljivu dječju kožu već pri tome brine i za okoliš u kojem ta djeca žive.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Uvijek inovativni u dizajnu, uporni u ostvarivanju vlastitih ciljeva, a to je kombiniranje ekološke osviještenosti i modnog izričaja, Lunilou je i ovoga puta svojom novom kolekcijom uspio oduševiti. Najmekši organski pamuk pretvoren je u neodoljive retro komade koji će savršeno pristajati bebama, ali i malo većoj djeci omogućujući im udobnost pokreta i slobodu kretanja.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Nova ljetna kolekcija će uskoro biti dostupna u novom showroomu u Zagrebu, a frotirne setove, topiće, kratke hlačice, haljine i kućne ogrtače od muslina koji se nalaze u novoj Lunilou kolekciji možete već danas pronaći na www.lunilou.com.

image
LUNILOU, nova kolekcija
Sanja Jagatić

Za više informacija posjetite i službenu Facebook i Instagram stranicu Lunilou.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:33