SRETNO, MLADENCI

Prelijepa unuka legendarnog hajdukovca udala se za bivšeg dinamovca: Njena baka bila je glavna zvijezda na svadbi

Zaljubljena Andrea krenula je dalje za svojim dragim, život ih je najprije odveo u Meksiko, a danas žive Poljskoj
 Screenshot Instagram

Bivši nogometaš Dinama Angelo Henriquez (28) oženio se dugogodišnjom djevojkom Andreom Anković, a što je posebno zanimljivo, Andrea je unuka poznatog Hajdukovog nogometaša Andrije Ankovića, piše Slobodna Dalmacija.

Andrein djed je u Hajduk došao 1958. godine iz "Neretve" iz Metkovića, za voljene Bijele je odigrao 326 utakmica i postigao 250 pogodaka, postavši tako jednom od klupskih igračkih legendi.

Nakon što je dobno stekao uvjete mogućnosti odlaska i igranja u inozemstvu, otišao je u tadašnju SR Njemačku u Kaiserslautern, za kojeg je igrao tri sezone od 1966. do 1969. godine.

Nakon završetka igračke karijere Andrija se vraća, a gdje drugdje nego u Hajduk, gdje je trener u svim klupskim uzrastima od 1971. do 1978., kada postaje Instruktor nogometnog saveza Dalmatinske regije, ponovno u službi Hajduka, gdje ga zatiče iznenadna i prerana smrt 1980. godine.

Ankovićeva unuka se, pak, strasno zaljubila u bivšeg Dinamovca! Andrea Anković je, inače, kako kazuju podaci na koje se može naići, diplomirala na Geodetskome fakultetu, prava joj je ljubav nutricionizam, a tečno govori pet jezika.

Njezina sestra Josipa je glumica, a zamalo je postala - nogometašica!

U jednom intervjuu početkom godine ovako je ispričala:

"Dolazim iz nogometne obitelji. Dida je bio nogometaš, a prabaka nogometni sudac. S bratom Lukom i ekipom iz ulice odmalena sam igrala nogomet. Trenirala sam ga u srednjoj školi. U isto vrijeme sam i povremeno odlazila na dramsku... Ne vjerujem da sam tada bila svjesna da je gluma moj poziv, ali očito sam to oduvijek u sebi znala".

image
Screenshot Instagram

Andreina ljubav, Ángelo Henríquez, je, naime, čileanski nogometaš koji trenutačno nastupa za poljski klub Miedź Legnica, a od 2014. do 2017. igrao je, i to vrlo uspješno, za zagrebački Dinamo. U prvoj sezoni je zabio 29 golova i bio najbolji strijelac momčadi. I tada je upoznao Andreu i ljubav je planula.

image
Screenshot Instagram

Zaljubljena Andrea krenula je dalje za svojim dragim, život ih je najprije odveo u Meksiko, a danas žive Poljskoj. No vjenčali su se u Brazilu, gdje su se se vijorile čileanske i hrvatske zastave.

A koliko je Angelo s Andreom zavolio Hrvatsku, pa tako i hrvatsku glazbu, svjedoči činjenica da je svojoj voljenoj, uz pratnju benda, na vjenčanju otpjevao Oliverovu: "Jubavi mala".

image

Ángelo Henríquez i Andrea Anković

Screenshot Instagram

Tako se na instastoryjima koje je podijelila Andreina sestra Josipa može vidjeti muzikalnog zaljubljenog Čileanca kako pjeva stihove: "Čuvam te jubavi mala, čujem dok dišeš, i kad nisi tu, piva sam ti pisme, dok sama si stala, da čuješ me, kad ne bude me, kad ne bude me...", a Andrea mu dolazi u zagrljaj na podiju.

image
Screenshot Instagram

Jedan od "urnebesnijih" detalja koji se daju vidjeti na Instagramu jest trenutak kad je Andreina baka zaplesala s brazilskom plesačicom odjevenom u njihov tipičan plesni kostim, dakle u tange od perlica. Vjenčanje je očito zamišljeno kao pravi pravcati tulum.

Sudeći po objavama na društvenim mrežama, apsolutno svi su se sjajno zabavili.

image
Screenshot Instagram
image
Screenshot Instagram
image
Screenshot Instagram
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:32